Kartoffelgratin med hakket oksekød og bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kartoffelgratin med hakket oksekød og bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • 800 g kartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 5 tomater
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. oregano
  • 1 spsk. smør
  • 2 dl revet ost
  • Salt og sort peber
Print opskrift

Kartoffelgratin med hakket oksekød og bacon er en nem ret og dens lag-på-lag opbygning minder lidt om lasagne blot med kartofler i stedet for lasagneplader. Så hvis familien elsker lasagne, men trænger til at prøve noget lidt andet, så kan denne ret varmt anbefales. Server eventuelt retten med en lækker salat og Flettet baconbrød.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at forvarme ovnen til 200 grader.
  2. Skræl og kog imens kartoflerne møre, lad dem køle af og skær dem i centimetertykke skiver.
  3. Skær ligeledes baconen i mindre stykker samt pil og hak løg og hvidløg fint. Skær derudover tomaterne i skiver.
  4. Varm dernæst en stegepande op og steg løg og hvidløg med bacon og olivenolie til det får lidt farve. Bland derefter oksekødet i og smag til med salt, peber og oregano. Steg til farsen er gennemstegt, rør af og til.
  5. Smør et ovnfast fad med smør og fordel et lag kartofler. Fordel dernæst lidt af oksekødet og tomaterne. Afslut med et lag ost. Gentag de samme trin og afslut med tomater og ost.
  6. Gratinér retten midt i ovnen til gratinen har fået en flot farve og osten er smeltet.