Jordskokkesuppemed persille-bacondrys

Jordskokkesuppemed persille-bacondrys

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 120 g Bacon i skiver
  • Olie
PERSILLE-BACONDRYS
  • 1 bdt. persille
  • Citronsaft
  • Salt
JORDSKOKKESUPPE
  • 600 g jordskokker
  • 1 æble
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l bouillon
  • 1 spsk. bacon stegefedt
  • 0,5 tsk. tørret timian
  • 1 dl fløde
  • 20 g usaltet smør
TILBEHØR
  • Brød
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • Blender

Jordskokker kom til Europa for 400 år siden, hvor de blev sporadisk dyrket, men de blev først udbredt i det 20. århundrede. De knudrede rodknolde smager nøddeagtige som rå, mens de får en mere sødlig smag som kogte.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.

PERSILLE-BACONDRYS:
Grovhak persille.
Finhak baconskiver.
Smag til med citronsaft og salt.

JORDSKOKKESUPPE:
Skræl jordskokker og æble og skær dem i små tern.
Pil løg og skær dem i små tern.
Pil og finsnit hvidløg.
Svits tern af jordskokke, æble og løg i bacon stegefedt i en gryde.
Tilsæt bouillon, fintsnittet hvidløg og timian.
Læg låg på og kog til jordskokkerne er møre (ca. 15 minutter).

Blend suppen med fløde og smør til den får en cremet konsistens.
Sigt suppen tilbage i gryden og varm den op igen.

SERVERING:
Servér suppen i en varm, dyb tallerken med persille-bacondrys i midten.
Servér eventuelt med brød.

Produkter