Flyvende Jacob

Flyvende Jacob

  • 1 t. 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

KYLLING
  • 1,5 kg kylling
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie
FLYVENDE JACOB
  • 2 bananer
  • Olie
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl chili-sauce
RIS
  • 4 dl ris
BACON
  • 150 g Bacon i skiver
  • Olie
SERVERING
  • 1 dl jordnødder

"Flyvende Jacob" er en populær svensk ret baseret på kylling, stegt bacon, bananer, flødeskum, chilisauce og jordnødder. Den er blevet til af svenske Ove Jacobsson i 1970, der arbejdede i den svenske luftfragtindustri.


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 °C.

KYLLING:
Gnid kyllingen med salt og peber.
Læg kyllingen med brystet opad på risten på en bradepande.
Sæt kyllingen i ovnen og steg den ca. 1 time til den er mør og gennemstegt.

FLYVENDE JACOB:
Sæt ovnen på 220 °C.

Fjern skind og ben fra kyllingen. 
Skær kyllingekødet i mindre stykker.

Skær bananerne midt over på langs.

Pensl et ovnfast fad med olie og fordel stegte kyllingestykker i fadet.
Læg de lange bananstykker over.

Pisk fløden. 
Rør fløden med chilisauce.

Hæld blandingen over kyllingen og bananskiverne i det ovnfaste fad.

I OVN:
Sæt det ovnfaste fad i ovnen 10-15 minutter og bag ved 220 ºC til retten er gylden.

RIS:
Kog ris (se emballagen).

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Skær eller bræk de stegte baconskiver i mindre stykker.

SERVERING:
Tag fadet ud af ovnen.
Drys med baconstykker og jordnødder og servér med kogte ris.

Produkter