Brasede kartofler med bacon og løg

(4 vurderinger) Min vurdering: 0

Brasede kartofler med bacon og løg

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 200 g bacon i skiver
  • 2 løg
  • 40 g smør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
Print opskrift

Klassisk opskrift på brasede kartofler med bacon

Der er ingenting som sprøde, brasede kartofler – og så er de den perfekte ret, hvis du vil minimere madspild, fordi du kan bruge kogte kartofler tilovers fra aftenen før.

I denne opskrift har vi piftet kartoflerne op med bacon og løg, så du får et mættende og velsmagende måltid. Retten kan serveres som et måltid i sig selv – eller som et lækkert og saltet tilbehør.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Kog kartoflerne, og skær dem i tern, når de er kølet lidt af.
  • Skær baconskiverne i mindre stykker, og steg dem på en pande sammen med finhakket løg. Anvend rigeligt med smør til stegning.
  • Tilføj kartoflerne til panden med bacon og løg, og steg til de bliver sprøde. Tilsæt salt og peber.
  • Velbekomme!

 


Tips

Kartofler med bacon og løg servering 

Her i opskriften fungerer kartofler med bacon og løg, som et måltid i sig selv, men mest kendt er retten som et tilbehør til wienersnitzel. Men det er ikke kun wienersnitzel, der bliver ekstra lækker af at blive serveret med brasede kartofler. Du kan servere de sprøde kartofler til al slags kød. Prøv at servere dem til en grillet steg eller stegt kylling.

Gå på opdagelse i opskriftsuniverset

Alternativ til brasede kartofler

Brasede kartofler kan serveres på mange måder. Det kan eksempelvis også serveres i en lækker tærte, som du kan medbringe på en hyggelig picnic, hvor maden skal være nem at servere.

Se opskrift på tærte med kartoffel og bacon