Bagte kartofler med bacon og hvidløgssmør

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Bagte kartofler med bacon og hvidløgssmør

  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Har du brug for et tip til, hvordan du nemt kan spice den til tider kedelige kartoffel op? Hvis ja, så er opskriften her perfekt til både hverdag og fest. Som mange ved, bliver alt bare lidt lækrere med bacon, derfor har vi her gjort kartoflen lidt mere festlig og smagfuld ved netop at tilføje bacon. Prøv evt. retten som tilbehør til lørdagsbøffen og sammen med en grøn salat.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at tænde ovnen på 225 grader.
  2. Kog imens kartoflerne bløde med skindet på, men lad dem gerne have lidt bid i midten. Lad dem efterfølgende køle af.
  3. Imens kartoflerne tilberedes, steg da baconen en smule. Lad det derefter dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  4. Læg kartoflerne (hele) i et smurt ovnfast fad. Giv overfladen af kartoflerne et let tryk med en kartoffelmoser eller i hånden så overfladen brydes.
  5. Mos derefter hvidløg og bland sammen med den hakkede persille og smøren - Gem en smule persille til pynt. Fordel dernæst smørret på kartoflerne og drys med stykker af bacon.
  6. Gratiner kartoflerne i ovnen ved 225 grader i cirka 15 minutter eller til kartoflerne har fået en flot farve. Drys afslutningsvis den sidste persille over kartoflerne og server.