Bacontarteletter m. rødkålssalat
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
Ingredienser- 500 g Tulip bacon i skiver
- 400 g rødkål
- 1 appelsin
- 1 dl finthakket persille
- 100 g blåbær
- Granatæblekerner
- Grofthakkede mandler
Sådan tilbereder du retten
- Læg 4 skiver bacon tæt ved siden af hinanden på en plade med bagepapir.
- Læg 3-4 skiver bacon på den anden led, ovenpå det første lag bacon og flet skiverne sammen. Fortsæt til du har et flettet ’bacontæppe’.
- Flet hver pakke bacon (7-8 skiver) til et kvadrat, så du i alt får 4 flettede kvadrater.
- Bag kvadraterne i ovnen i ca. 15 min. ved 200 °C til de er gyldne og sprøde.
- Placér hvert kvadrat over et glas og lad dem afkøle helt, mens de får form som en tartelet.
- Hak rødkålen fint, skræl appelsinen og skær appelsin-filletterne i mindre stykker.
- Bland rødkål og appelsin sammen med persille og blåbær i en skål. Er der appelsinsaft på skærebrættet, så vend det med i salaten.
- Fordel lidt rødkålssalat i hver bacontartelet og pynt med granatæblekerner og mandler.
- Server bacontarteletterne med resten af rødkålssalaten ved siden af.
SE HVOR NEMT DET ER. VELBEKOMME:
Tips
Brug kødsnor til at binde bacon kvadranterne omkring glassene, så de nemmere tager form som en tartelet.