Slow Cooked Mørbradmed bacon og italiensk bønne– og tomatsalat

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Slow Cooked Mørbradmed bacon og italiensk bønne– og tomatsalat

  • 2 t. 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 300 g cherrytomater
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 tsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids friskkværnet peber
  • 800 g Tulip Slow Cooked Mørbrad
  • 1 pk. bacon i skiver
  • 500 g friske grønne bønner
  • 6 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. hvid balsamico
  • 300 g daggammelt brød
  • 1 bundt frisk basilikum
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Vend tomaterne med olivenolie, sukker samt salt og peber. Fordel dem med skæresiden opad i et ovnfast fad. Bag dem i ovnen ved 150 °C i ovnen i ca. 1½ time, til de er næsten tørre. 

Rul baconskiver rundt om mørbradstykkerne. Fordel mørbradstykkerne (med stegeskyen fra posen) i et ovnfast fad, der passer til kødets størrelse. Tilbered i forvarmet ovn i 25-30 min. ved 180 °C.

Kog bønnerne i letsaltet vand – de må gerne have lidt bid. Skyl dem under koldt vand, og lad dem dryppe af. 

Pisk olivenolie, citronsaft og hvid balsamico sammen til dressingen, og smag til med lidt salt og peber. Bland forsigtigt dressing, grønne bønner og brødtern. Drys salaten med frisk basilikum og bagte tomater. Servér med skiver af stegt bacon-mørbrad.

Servér eventuelt pasta, ris, bulgur, couscous eller groft brød til retten. 


Tips

Semi-dried tomater på glas kan erstatte de ovnbagte tomater. 

Se opskriften som video