Mexicansk inspireret tapas med spareribs og nachos

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Mexicansk inspireret tapas med spareribs og nachos

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

KRYDDERIER TIL MARINADE
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 tsk. kakaopulver
  • 1 spsk. spidskommen
GUACAMOLE
  • 1 avocado
  • 1 spsk. creme fraiche
  • ½ citron
  • 2 spsk. salt
  • 4 knivspids sort peber
  • ¼ fed hvidløg
CHIPS
  • 50 g tacochips
  • 50 g cheddar
SALSA
  • 0,25 rødløg
  • 200 g tomater
  • 0,25 bundt persille
  • 1 spsk. rapsolie
  • ½ tsk. tørret chilipeber
  • ½ tsk. brunt rørsukker
  • 1 spsk. hvidvinseddike
Print opskrift

Det perfekte tapasbord til en aften med mexicansk tema

På med sombreroen og op med de mexicanske flag: Denne opskrift på mexicansk inspireret tapas sender dig hele vejen over Atlanten med sine varme, krydrede smage.

Denne tapas består af saftige marinerede spareribs, ris vendt i røde og hvide bønner og en lækker portion nachos med cheddar og hjemmelavet guacamole og salsa ved siden af.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Risene koges efter anvisning på emballagen.
  • Hæld marinaden fra spareribs op i en skål, og bland sesamfrø, kakao og spidskommen i.
  • Varm spareribs i ovnen efter anvisningen på emballagen.

Guacamole:

  • Befri avocadoen for sten og moses og vendes med cremefraiche, 1/4 fed presset hvidløg, citronsaft, salt og peber.

Nachos:

  • Fordel tortillachips i en bradepande, og strø med cheddar. Varm i ovnen ved 200 °C i 10 min.

Salsa:

  • Pil og hak rødløg, og skær tomat i små tern.
  • Hak persille.
  • Vend tomater, rødløg, 0,5 fed presset hvidløg, rapsolie, tørret chili, hakket persille, rørsukker, salt og vineddike sammen til en salsa.

Servering:

  • Sigt lagen fra de røde og hvide bønner, og vend med de kogte ris.
  • Server spareribs med nachos, bønner og ris, tomatsalsa og guacamole.
  • Velbekomme!


Tips

Hvad for noget mad spiser man i Mexico?

Det mexicanske køkken er især kendetegnet ved sin flittige brug af chili. Derudover er majs, bønner, ris og tomater karakteristiske ingredienser i mexicansk madlavning. Chili con carne, tacos, tortillas og nachos er nogle af de mest kendte retter fra Mexico.

Prøv selv nachos med pulled pork

Hvad drikker man i Mexico?

Skal du holde en fest med mexicansk tema, skal der ikke kun være styr på maden – også drikkevarerne skal følge den røde tråd. I nogle områder i Mexico drikker man drikken ”sangrita”, som er lavet af appelsinjuice, grenadine og chili. Ofte med et rent tequila shot ved siden af – men det afhænger af festens karakter.

Prøv også en mexicansk pizza

Spareribs

Spareribs

Møre og saftige amerikansk inspireret spareribs af langtidstilberedt gris - Tulip Slow Cooked

Spareribs er grillentusiastens yndling, men selve vejen til at få lækre, møre ribs kan være lang. Vil du gerne servere velsmagende ribs på kort tid, kan du prøve Tulip Spareribs. Så slipper du for at afpudse og langtidstilberede kødet. De er nemlig allerede afpudsede og langtidstilberedte – og så medfølger vores favorit marinade, der smager fremragende, men du kan naturligvis også bruge din egen!

Se produkt