Flæskestegmed bagte rodfrugter og sød chilidip

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Flæskestegmed bagte rodfrugter og sød chilidip

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

FLÆSKESTEG BAGTE RODFRUGTER
  • 800 g rodfrugter, fx søde kartofler, pastinak og rødbeder
  • 3 rødløg
  • 500 g babykartofler med skræl
  • 2 hele hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1.5 spsk. groft salt
CHILIDIP
  • 2 dl cremefraiche
  • 3 spsk. sød chilisauce
  • 1 tsk. groft salt
PYNT
  • Citrontimian
Print opskrift

Denne opskrift på flæskesteg med tilbehør af bagte rodfrugter og chilidip er virkelig nem at lave. Alt skal blot i bradepanden - og så ind i ovnen på samme tid. Under en time efter er der skøn og smagfuld aftensmad, som kan spises hele året.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Rids svær ca. 1 cm dybt og gnid salt i rillerne mellem sværene.
  • Læg stegen midt i en lille bradepande (ca. 25 x 35 cm).
  • Skær rodfrugter i stave og rødløg i halve.
  • Fordel rodfrugter, rødløg, kartofler og hele hvidløg rundt om flæskestegen.
  • Hæld olie over rodfrugterne og drys med salt.
  • Sæt bradepanden midt i ovnen og følg stegevejledningen på emballagen.
  • Rør cremefraiche, sød chilisauce og salt sammen.
  • Pynt retten med kviste af citrontimian og server flæskesteg med tilbehør direkte fra bradepanden - med dippen ved siden af.

 


Tips

Bage- og stegetid: Ca. 35 min. ved 250° - grill med varmluft. Herefter ca. 10 min. ved 220° – grill uden varmluft.

Tulip Slow Cooked Flæskesteg

Tulip Slow Cooked Flæskesteg

Tulip Slow Cooked flæskesteg. Mør og saftig steg af dansk gris. Sprøde svær på 50 minutter.

Se produkt