
Flæskestegmed bagte rodfrugter og sød chilidip
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
FLÆSKESTEG- 1 Slow Cooked flæskesteg Tulip
- Groft salt
- 800 g rodfrugter, fx søde kartofler, pastinak og rødbeder
- 3 rødløg
- 500 g babykartofler med skræl
- 2 hele hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- 1.5 spsk. groft salt
- 2 dl cremefraiche
- 3 spsk. sød chilisauce
- 1 tsk. groft salt
- Citrontimian
Sådan tilbereder du retten
- Rids svær ca. 1 cm dybt og gnid salt i rillerne mellem sværene.
- Læg stegen midt i en lille bradepande (ca. 25 x 35 cm).
- Skær rodfrugter i stave og rødløg i halve.
- Fordel rodfrugter, rødløg, kartofler og hele hvidløg rundt om flæskestegen.
- Hæld olie over rodfrugterne og drys med salt.
- Sæt bradepanden midt i ovnen og følg stegevejledningen på emballagen.
- Rør cremefraiche, sød chilisauce og salt sammen.
- Pynt retten med kviste af citrontimian og server flæskesteg med tilbehør direkte fra bradepanden - med dippen ved siden af.
Tips
Bage- og stegetid: Ca. 35 min. ved 250° - grill med varmluft. Herefter ca. 10 min. ved 220° – grill uden varmluft.

Tulip Slow Cooked Flæskesteg
Tulip Slow Cooked flæskesteg. Mør og saftig steg af dansk gris. Sprøde svær på 50 minutter.
Se produkt