Hjemmelavet skinkesalat med tilbehørServér med sprøde rugstave og gnavegrønt

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavet skinkesalat med tilbehørServér med sprøde rugstave og gnavegrønt

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

SKINKESALAT
  • 1 pk. Tulip Pålækker Skinke
  • ½ agurk
  • 5 spsk. sødmælksyoghurt naturel
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. sød sennep
  • 4 spsk. frisk karse
  • Salt
  • Friskkværnet peber
RUGSTAVE
  • 160 g fuldkornsrugbrød
  • 3 spsk. olivenolie
GRØNT
  • 2 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ agurk
Print opskrift

Nem skinkesalat på 20 minutter

En dejlig hjemmelavet skinkesalat går du aldrig galt i byen med. I denne opskrift serverer vi den som en smagfuld dip, der serveres med rugstave og skårede grøntsager. Vi bruger Tulip Pålækker Skinke, som skæres ud i strimler, så forberedelsestiden holdes på et minimum - uden at gå på kompromis med smagen. 

 


Sådan tilbereder du retten

Skinkesalat

  • Skær skinken og halvdelen af agurken i små tern.
  • Rør yoghurt med mayonnaise, sennep, karse, agurk i tern, salt og eventuelt peber.
  • Smag dressingen til og vend skinke- og agurketern i.

Rugstave

  • Skær rugbrødet i stave, dryp dem med olie, og drys med salt.
  • Bag dem ved 200 °C på en bageplade på bagepapir i ca. 8-12 min., til de er sprøde.
  • Lad dem køle helt af, inden du pakker dem ned.

Grønt

  • Skær gulerødderne, peberfrugten og den anden halvdel af agurken i stave.
  • Anret pænt på et fad sammen med rugstavene og skinkesalaten.
  • Velbekomme!

 


Tips

Serveringstip  

Skinkesalat er kendt som en klassisk pålægssalat, og du kan også sagtens servere den helt klassisk på et stykke rugbrød eller et stykke franskbrød. Hjemmelavet skinkesalat smager også lækkert i et sandwichbrød – en perfekt madpakke!

Få mere inspiration til madpakken  

Alternativer til hjemmelavet skinkesalat

Der findes mange forskellige dips, du kan servere til gnavegrønt og rugbrødsstave. Prøv eksempelvis at servere fløde leverpostej, hjemmelavet knækbrød og gnavegrønt næste gang, du trænger til en eftermiddagssnack.

Se opskrift på flødepostej