
Salat med røget mørbradMed julesalat, svampe, pinjekerner, æble og vinaigrette
- 40 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pk. Tulip Pålækker Røget Mørbrad
- 1 julesalat
- 2 spsk. pinjekerner
- 1 pakke blandede svampe
- Smør
- 1 æble i tern
- 4 spsk. olivenolie
- 2 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. dijonsennep
- Salt
- Peber
Sådan tilbereder du retten
- Rist pinjekerner på en tør pande ved lav-mellem varme. Pinjekerne skal have en smule farve, men pas på de ikke bliver brændte.
- Tag dem herefter af, og brug panden til at stege de små svampe i smør.
- Krydr dem med salt og peber, inden de tages af panden for at blive kølet ned.
- Rør en vinaigrette af olie, eddike, sennep og salt og peber efter smag.
- Anret skiverne af røget mørbrad på et fad. Fordel herefter julesalat, svampe, pinjekerner og tern af æble på toppen.
- Servér med vinaigrette til at toppe anretningen med.
- Velbekomme!
Tips
Servér den lækre salat med røget mørbrad sammen med et godt brød. Det kan eksempelvis være et friskbagt baguette eller surdejsbrød.
Alternativer til røget mørbrad salat
Kombinationen af knasende grønt og salt pålæg er basen for en god og tilfredsstillende salat. Valget af pålæg afhænger af, hvad du bedst kan lide, og muligheden for at kombinere salat og pålæg er uendelig. I denne opskrift vil man sagtens kunne skifte røget mørbrad ud med eksempelvis kylling- eller kalkunpålæg – og anrette det som en blandet salat.
Prøv kyllingepålæg eller kalkunbryst
Salat på madpakken
Skal madpakken være nem og spændende, er det en god idé at tænke i salater med skåret pålæg. Du kan lave salatens base med, hvad end du har af grønt i køleskabet, og toppe blandingen med en cremet dressing. Denne slags salater er en genial måde at få ryddet ud i pålægs- og grøntskuffen!