Pirogger med kyllingsamt feta og peberfrugt

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Pirogger med kyllingsamt feta og peberfrugt

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Lækkert bagværk til madpakken eller på farten

Pirogger er et indbagt bagværk, der er en lækker og handy snack til madpakken, når du er på farten eller i en picnickurv. I denne opskrift har vi fyldt piroggerne med kylling, tomatpuré, cremet fetaost og frisk rød peberfrugt. En kombination, der med garanti vil falde i god jord hos både små og store. 

Du kan enten lave piroggerne med hjemmelavet pizzadej, hvis du gerne vil kræse for bagværket, eller du kan købe en færdig pizzadej, hvis det skal gå hurtigt – så har du lune, sprøde pirogger på blot en halv time.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Rul den færdige pizzadej ud, og skær dejen ud i 8 firkanter.
  • Skær rød peberfrugt ud i strimler.
  • Smør firkanterne med tomatpuré.
  • Læg to skiver sandwich kylling, feta og peberstrimler på den ene halvdel af firkanterne.
  • Fold derefter den anden halvdel over som et låg, og luk dejen sammen ved at presse en gaffel ned i dejens kanter.
  • Pensl med æg og drys til sidst med sesam.
  • Piroggerne bages i ovnen ved 200 °C i ca. 12 min., eller indtil de er gyldne.
  • Velbekomme!

 


Tips

Eksperimentér med fyldet i dine pirogger 

Pirogger er et stykke bagværk, der giver rig mulighed for variation. I denne opskrift er piroggerne med kylling, men du kan også eksempelvis bruge kalkun eller skinke som fyld, og eksperimentere med forskellige grøntsager som gulerødder, løg og squash. Skab dine egne favoritkombinationer, og lav velsmagende pirogger til enhver lejlighed.

Se opskrift på pirogger med bacon

Hvilket land kommer pirogger fra? 

Pirogger har russisk oprindelse, men gennem årene har det lille stykke bagværk fundet vej til Danmark, hvor vi har sat vores eget præg på den indbagte snack med forskellige slags fyld. Oprindeligt laves piroggerne både i det salte og søde køkken.

Flere lækre idéer til bagværk