
Juletapas af klassisk smørbrødMinismørrebrød med kamsteg og leverpostejskugler
- 40 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. mørkt rugbrød
- ¼ rødkål
- 1 appelsin
- 2 spsk. valnødder
- 1 pakke træspid
- 1 pk. Tulip Pålækker Kamsteg
- 1 pakke Tulip Bacon Leverpostej
- 1 pakke Tulip Stegt Bacon i skiver
- ¼ glas syltet agurk
- Frisk karse
Sådan tilbereder du retten
- Skær rugbrødet i tykke skiver, og del herefter i kvarte. Rugbrødet skal bruges til begge retter.
Minismørrebrød med kamsteg
- Snit rødkålen fint, og pres saften af appelsinen over.
- Hak valnødder og bland dem i rødkålen.
- Halvér kamstegsskiverne.
- Anret rugbrødsstykkerne med rødkålssalat og de halve kamstegsskiver.
- Slut af med at sætte en pind igennem.
- Pynt evt. med stegte løgringe.
Leverpostejskugle med baconkrymmel
- Knus Tulip Stegt Bacon i skiver til en fin crunch.
- Lav kugler af Tulip Bacon Leverpostej formet med en ske, og rul dem i det knuste bacon.
- Placér kuglen på rugbrødet.
- Top op med en skive syltet agurk og friskklippet karse.
- Velbekomme!
Tips
Flere forslag til juletapas
Vil du servere det helt store bord med juletapas, rækker det ikke altid med bare to retter. Tilføj eksempelvis andre variationer af minismørrebrød, forbered et ostebord, eller lav svesker og dadler med bacon. Mulighederne er mange, når det gælder julens buffetbord.
Gå på opdagelse i opskrifter til julen
Alternativer til minismørrebrød
Mangler du mere inspiration til at lave juletapas, skal du tænke i alle de gode julefrokostretter, som vi har gjort her i opskriften. Du kan eksempelvis også lave minismørrebrød med minifrikadeller og en julet rødkålssalat.