Opskrift på horn med fyld af spinat, feta og saltkød

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Opskrift på horn med fyld af spinat, feta og saltkød

  • 2 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Pizzadej
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 500 g italiensk hvedemel type 00
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
Fyld
  • 2 pk. Tulip Pålækker Saltkød
  • 25 g smør
  • 1 løg i tern
  • 200 g spinatblade
  • 100 g feta i tern
  • ¼ tsk. revet muskatnød
  • Kværnet peber
Pynt
  • Birkes
Print opskrift

Hjemmebagte fyldte horn – en lækker snack 

Horn med fyld er et alsidigt stykke bagværk, som både hører hjemme i det søde og salte køkken. Klassiske eksempler er de søde skagenshorn og kærnemælkshorn, men fyldte horn kan også blive til en lækker salt snack – for eksempel i denne opskrift, hvor hornene er fyldt med cremet feta, frisk spinat og saftigt saltkød. 

De hjemmebagte horn er den perfekte hapser til madpakken eller på udflugten. I denne opskrift har vi brugt hjemmelavet pizzadej, men du kan mindske tilberedningstiden ved at skifte den ud med en færdiglavet dej.

 


Sådan tilbereder du retten

Pizzadej:

  • Rør gæren ud i lunkent vand.
  • Sigt mel ned i en stor skål, og bland med salt.
  • Lav et hul i midten af melet, hæld gærvæsken og olivenolie i, og bland det.
  • Ælt dejen glat og blød med hænderne på en meldrysset bordplade.
  • Lad dejen hæve 1 time et lunt sted i en tildækket skål.

Fyld:

  • Skær løg i tern.
  • Varm smør op i en gryde, og sauter løg i 5 min., uden at det bruner. Kom skyllet og slynget spinat i gryden, og vend det rundt, til det er faldet sammen. Vend fetatern, muskatnød og kværnet peber i.
  • Lad blandingen køle lidt af.

Horn med fyld: 

  • Vend den hævede dej ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på 21 x 60 cm. og ca. 0,5 cm tykkelse.
  • Skær dejen i 10 trekanter, og kom en skive saltkød på hver trekant. Kom 1 spsk. af fyldet på cirka i midten. Rul hornet sammen fra den brede side mod spidsen, til det ligner et horn. Kom hornene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 20 min.
  • Pensl hornene med sammenpisket æg, og drys med birkes. Bag dem ved 200 °C i 15-18 min., til de er sprøde og gyldne. Afkøl dem på rist.
  • Velbekomme!

 


Tips

Tilpas de fyldte horn efter din smag 

Fyldte horn kan både laves i voksen- og børneudgaver. Faktisk kan fyldet næsten varieres ud i det uendelige, og du kan bruge dit yndlingspålæg – uanset om du er til saltkød, kylling, skinke eller noget helt fjerde. Lad denne opskrift fungere som base, og skift fyldet ud efter præferencer.

Lav kyllingesnurrer med spinat

Væk madpakkeglæde med bagværk 

Med bagværk som frøsnappere kan du løfte madpakken til nye højder, uden det behøver at kræve en helt masse. En hjemmebagt snack vil med garanti vække glæde hos både store og små, og der findes et væld af forskellige opskrifter at gå ud fra. Vi har samlet alle opskrifter på bagværk til madpakken til dig. 

Se alt bagværk til madpakken her