
Frøsnapper med pikantost og kylling
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Tulip Pålækker Kyllingebryst
- ½ pk. pikant
- 1 portion pizzadej
- 2 spsk. sesamfrø
- 2 spsk. birkes
Sådan tilbereder du retten
Sådan laver du frøsnapper med pikantost og kylling:
- Start med at forberede pizzadejen.
- Rul pizzadejen ud i en firkant på 35 x 35 cm, eller pak den købte pizzadej ud.
- Smør pikantost på halvdelen af pizzafladen.
- Læg skiver af kyllingebryst ovenpå pikantosten.
- Fold dejen sammen ved at folde den del af dejen, der ikke er fyld på, over den anden.
- Drys lyse sesamfrø ud over den ene side af dejen. Vend dejen på hovedet og drys sorte birkes ud over den anden side.
- Skær strimler af dejen på ca. 2-3 cm tykkelse med en skarp kniv eller et pizzahjul.
- Twist herefter hver strimmel ved at dreje enderne hver sin vej, så du opnår det velkendte udtryk fra frøsnapperen.
- Læg dem på en bageplade med lidt luft imellem hver frøsnapper, så de ikke bager sammen.
- Bag frøsnapperne i ovnen ved 180 °C i ca. 20 min., eller indtil de er gyldne.
- Velbekomme!
Få flere spændende opskrifter til madpakken
Tips
Serveringsforslag:
Tag dine hjemmebagte frøsnappere med på farten eller i madpakken som en nem snack. Prøv også at bytte kyllingebryst ud med kalkunbryst, hamburgerryg eller røget skinke alt efter din smag.
Prøv også opskriften på kyllingesnurrer eller pizzatwisters.
Navnet frøsnapper
Det menes, at Orla Frø-Snapper, fra Ole Lund Kirkegaards børnebog af samme navn, har givet navn til det lækre bagværk. I bogen hører vi om byens bølle Orla Frø-Snapper, som engang har spist en levende frø! I denne opskrift er der heldigvis kun brugt sesamfrø.