
Frøsnapper med pikantost og kylling
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Tulip Pålækker Kyllingebryst
- 1 portion pizzadej
- ½ pk. pikantost
- 2 spsk. sesamfrø
- 2 spsk. birkes
Sådan tilbereder du retten
- Start med at forberede pizzadejen.
- Rul pizzadejen ud i en firkant på 35 x 35 cm, eller pak den købte pizzadej ud.
- Smør pikantost på halvdelen af pizzafladen.
- Læg skiver af kyllingebryst oven på pikantosten.
- Fold dejen sammen ved at folde den del af dejen, der ikke er fyld på, over den anden.
- Drys lyse sesamfrø ud over den ene side af dejen. Vend dejen på hovedet, og drys sorte birkes ud over den anden side.
- Skær strimler af dejen på ca. 2-3 cm tykkelse med en skarp kniv eller et pizzahjul.
- Twist herefter hver strimmel ved at dreje enderne hver sin vej, så du opnår det velkendte udtryk fra frøsnapperen.
- Læg dem på en bageplade med lidt luft imellem hver frøsnapper, så de ikke bager sammen.
- Bag frøsnapperne i ovnen ved 180 °C i ca. 20 min., eller indtil de er gyldne.
- Velbekomme!
Tips
Vær kreativ med fyldet i dine frøsnappere
Vores frøsnappere er ikke kun begrænset til denne opskrift – du kan sagtens lade din kreativitet blomstre! Prøv for eksempel at skifte kyllingen ud med kalkun, hamburgerryg eller skinke, alt efter dine smagspræferencer. Kun fantasien sætter grænser her.
Hvad er der i frøsnappere?
Frøsnappere er et stykke bagværk, som typisk er lavet af snoet dej. De er ofte små, bid-størrelses snacks, der er nemme at spise på farten, og som passer perfekt ned i madpakken. Fyldet kan både være salt og sødt, og de er ofte drysset med toppings som sesamfrø og birkes.