Farverig salat med quinoa og edamamebønner

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Farverig salat med quinoa og edamamebønner

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1 pk Tulip Pålækker Røget Mørbrad
  • 100 g quinoa
  • 200 g hytteost
  • 100 g rød spidskål
  • 200 g edamame bønner, optøet
  • 20 g spirer- hvidløg/lucerne/bønne
  • 10 g sort sesam
  • Chili mayo efter behov
Madpakketilbehør
  • 1 stk. grapefrugt
  • 2 skeer
  • Sund Snackbar
Print opskrift

Quinoa salat med edamamebønner er en nem to go-ret

Denne farverige salat med quinoa er en god frokost på farten – og en lækker vej til masser af gode grøntsager. Salatbowlen toppes med skiver af røget mørbrad, men du kan også bruge andre slags pålæg fra køleskabet.

Vi har blandet vores quinoa salat med edamamebønner og hytteost, så du får et måltid, der mætter godt. De friske spirer og den sprøde spidskål tilfører et knasende lag til salaten, og chili mayoen giver en cremet konsistens.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Kog quinoa efter forskriften på emballagen og lad det afkøle.
  • Snit rød spidskål i strimler.
  • Pak 2 ”to go” bowls.
  • Kom kogt quinoa i hver bowl, anret i bunker med de øvrige ingredienser rundt i kanten.
  • Top med foldede skiver af røget mørbrad, spirer, sort sesam og lav til sidst streger af chili mayo på tværs af hele bowlen.
  • Velbekomme!

 


Tips

Skift mayo ud med hjemmelavet dressing

Du kan sagtens skifte chili mayo ud med andre slags dressing eller sauce. Vil du gerne have en mere neutral smag, kan du for eksempel bruge cremefraiche naturel i din quinoa salat. Du kan også gå en helt anden vej og lave din egen dressing.

Prøv en salat med bacon-karrydressing

 

Anret din quinoa salat i glas

Anret din salat i en bowl eller et glas. Salater i glas er en trend, og det er ikke så mærkeligt. De er nemme at tilberede, indbydende at se på og passer lige ned i tasken til frokost. Ryst blot glasset, inden du skal spise salaten – så har du en blandet salat.

Opskrift på salat i glas med kylling