Hjemmelavede kødbollerGrundopskrift på kødboller til suppe og boller i karry

(4 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavede kødbollerGrundopskrift på kødboller til suppe og boller i karry

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 knivspids sort peber
  • 0,5 løg
  • 1,5 dl mælk
  • 0,5 dl hvedemel
  • 2 æggehvider
  • 2 dl vand
  • 2 spsk. salt
Print opskrift

Fremgangsmåde

Rør det hakkede kød ’sejt’ med salt og peber ca. 1-2 minutter.

Tilsæt fint revet løg og mælk, og rør rundt til en ensartet fars. 

Drys hvedemel i farsen, og tilsæt æggehviderne. Rør yderligere rundt, til farsen er ensartet og fast.

Lad farsen hvile i køleskabet i minimum 30 minutter, inden kødbollerne pocheres.

Sæt en gryde med letsaltet vand i kog. Når vandet koger, skru ned på medium varme. 

Form kødbollerne med en ske, og læg dem i gryden. Kødbollerne skal ikke koge, men pochere, dvs. koge lige under kogepunktet. Når kødbollerne stiger til vejrs og lægger sig i overfladen, er de færdige. 

Hvis man virkelig vil kræse om kødbollerne, kan der bruges fløde i stedet for mælk i farsen, og kødbollerne kan pocheres i hønsebouillon eller kalvebouillon i stedet for vand.

Lignende opskrifter

Italian meatball sandwich

med tomatsauce og smeltet mozzarellaost

Tortilla wraps med grøntsagsfrikadeller

med agurk, hummus og friske krydderurter til madpakken

Middagsfrikadeller med dampet spidskål

med urteolie og grillede naanbrød

FRILANDSGRIS® Middagskødboller

FRILANDSGRIS® Middagskødboller

Ideelle til boller i karry - med dansk kød fra FRILANDSGRIS®

Tulip FRILANDSGRIS® Middagskødboller er lavet af kød fra FRILANDSGRIS®, som har levet et liv med krølle på halen og adgang til frisk luft. Tulip FRILANDSGRIS® Middagskødboller både ser og smager som hjemmelavede kødboller. Tulip FRILANDSGRIS® Middagskødboller er særdeles velegnede til boller i karry, som er en favorit i mange danske hjem. Køb eller lav din yndlingskarrysovs, tilsæt de optøede kødboller, så de varmes i sovsen, og servér retten med ris og evt. lidt gnavegrønt. Nemt, hurtigt og lækkert.

Se produkt