Varm baconmayonnaise - en opskrift med bacon fra Tulip

Varm baconmayonnaise

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Varm baconmayonnaise

  • 50 min.
  • 8 personer

Ingredienser

BACONMAYONNAISE
  • 75 g pasteuriseret æggeblomme
  • 3 æg
  • 25 g pasteuriseret æggehvide
  • 10 g gul sennep
  • 5 g hvidvinseddike
  • 5 g salt
  • 375 g baconolie
KØKKENREDSKABER
  • Chiffonflaske
  • Kulsyrepatron(er)
Print opskrift

Fremgangsmåde

BACONMAYONNAISE: 
Blend alle ingredienserne, undtagen baconolien, sammen med en stavblender til en homogen masse.

Tilsæt baconolien lidt ad gangen, og blend samtidig med. (du finder opskriften på Baconolie her).

Hæld mayonnaisemassen på chiffonflaske, og tilsæt kulsyre. Anvend 1 patron, hvis det er en lille flaske. Anvend 2 patroner, hvis det er en stor flaske.

Stil chiffonflasken i en gryde med opvarmet vand, 50-60 ºC. Hold temperaturen, og lad flasken stå i ca. 20 min. Ryst flasken grundigt 2 gange under opvarmning.


Tips

Baconskummen anvendes til lette retter såsom fiske- eller fjerkræretter, hvor man ønsker en lettere bacon-smag, der ikke smager stegt.