Varm baconmayonnaise

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Varm baconmayonnaise

  • 50 min.
  • 8 personer

Ingredienser

BACONMAYONNAISE
  • 75 g pasteuriseret æggeblomme
  • 3 æg
  • 25 g pasteuriseret æggehvide
  • 10 g gul sennep
  • 5 g hvidvinseddike
  • 5 g salt
  • 375 g baconolie
KØKKENREDSKABER
  • Chiffonflaske
  • Kulsyrepatron(er)

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne, undtagen baconolien, blendes sammen med en stavblender til en homogen masse.

Baconolien tilsættes lidt ad gangen, samtidig med der blendes (du finder opskriften på Baconolie her).

Mayonnaisemassen hældes på chiffonflaske, og kulsyre tilsættes. Hvis det er en lille flaske anvendes 1 patron. Hvis flasken er stor anvendes 2 patroner.

Chiffonflasken stilles i en gryde med opvarmet vand, 50-60 ºC. Hold temperaturen, og lad flasken stå i ca. 20 min. Flasken rystes grundigt 2 gange under opvarmning.


Tips

Baconskummen anvendes til lette retter såsom fiske- eller fjerkræretter, hvor man ønsker en lettere bacon-smag, der ikke smager stegt.