Baconsvøbt tournedos med estragonsmørog pommes frites

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Baconsvøbt tournedos med estragonsmørog pommes frites

  • 4 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON- & ESTRAGONSMØR
  • 75 g Tulip Bacontern
  • 1 tsk. olie
  • 0,5 spsk. frisk estragon
  • 125 g blødt smør
POMMES FRITES
  • 800 g kartofler
  • Olivenolie
  • Salt
TOMATER
  • 1 fed hvidløg
  • 8 små tomater
  • 2 spsk. revet gruyereost eller lignende
  • Friskkværnet peber
  • Olie
  • Salt
TOURNEDOS PYNT
  • Persille
  • Estragon
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • Bagepapir
  • 1 ovnfast fad
  • Kødsnor/kødnåle
Print opskrift

Hvis den står på forkælelse i weekenden, er baconsvøbte tournedos et rigtig godt bud. Tournedos er en klassiker i det franske køkken, og det var en yndet ret i 60’erne og 70’erne. Vi foreslår at give den uendeligt velsmagende spise en renæssance i nye klæder.

Servér med hjemmelavet estragonsmør, pommes frites og bagt tomat med hvidløg samt revet gruyèreost.

 


Sådan tilbereder du retten

BACON- OG ESTRAGONSMØR:

  1. Steg bacontern sprøde på en meget varm pande i lidt olie.
  2. Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.vAfkøl bacon og hak det fint.
  3. Skyl, afdryp og hak estragonblade.
  4. Rør blødt smør godt sammen med hakket bacon og hakket estragon.
  5. Læg det blandede smør i en ca. 4 cm tyk pølse midt på et rigeligt stort stykke bagepapir.
  6. Rul smørret sammen i bagepapiret. Læg smørrullen i køleskabet eller i fryseren.

POMMES FRITES:

  1. Tænd ovnen på 200 °C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Vask og skær kartofler i både, vend dem i olivenolie i en skål og drys med salt.
  3. Bag kartoffelbådene i ovnen på bagepladen beklædt med bagepapir i ca. 25 minutter eller til de er gyldne.

TOMATER:

  1. Pil og hak hvidløg fint. Skyl og halvér tomaterne.
  2. Drys de halve tomater med hakket hvidløg og revet gruyèreost og kværn med salt og peber.
  3. Kom de halve tomater i et ovnfast fad. Hæld olie ved og sæt dem i ovnen med kartoffelbådene ca. 20. minutter.

TOURNEDOS:

  1. Skær kødet ud til medaljoner á ca. 150 g.
  2. Vikl bacon om medaljonerne og snør med kødsnor. Vi anbefaler to baconskiver per medaljon.
  3. Varm olie og smør på en pande og brun bøfferne ved god varme 2 minutter på hver side.
  4. Læg dem i et ovnfast fad og krydr med salt og friskkværnet peber.

SERVERING:

  1. Tag tomaterne ud af ovnen og sæt fadet med kødet i ovnen i 5 minutter sammen med kartoffelbådene, når de er ved at være bagte. 
  2. Lad kødet hvile i ca. 10 minutter. Fjern kødsnoren.
  3. Anret tournedos med pommes frites og bagt tomat. Læg estragonsmør oven på den varme tournedos.
  4. Drys tomaterne med hakket estragon og persille og servér.

 


Tips

Et godt tip, til når du svøber mad i bacon, er at stramme baconskiven godt. Du kan eventuelt bruge en tandstik eller kødnål som hjælp til at holde baconskiverne på plads.