Svinemedaljoner med baconog grillede grøntsager
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
HONNINGMARINADE- 1 tsk. honning
- 1 spsk. balsamico
- 2 spsk. olivenolie
- 0,25 tsk. spidskommen
- 0,5 tsk. frisk chilipeber
- Salt
- Friskkværnet peber
- 400 g svinemørbrad (8 skiver, 3 cm tykke)
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 8 stilke rosmarin
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 gul peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- Oregano
- 12 små tomater
- 1 spsk. citronsaft
- Olie
Sådan tilbereder du retten
HONNINGMARINADE
- Bland honning, balsamico, olivenolie, spidskommen, chili, salt og peber, til en honningmarinade.
KØD & BACON
- Skær mørbrad ud i 8 stykker i ca. 3 cm tykke skiver.
- Vikl en skive bacon om hver skive mørbrad.
- Stik en kraftig rosmarinkvist ind i siden og helt gennem mørbradstykket, så baconskiven er fastholdt (rosmarinkvisten giver smag til kødet).
GRØNTSAGER
- Skyl grøntsagerne.
- Skær aubergine og squash i skiver og drys dem med salt.
- Rens peberfrugter for kerner og skær dem i mindre stykker.
GRILL & SERVERING
- Pensl kødstykkerne med honningmarinade og grill dem.
- Grill først på fladerne og dernæst på baconkanterne.
- Pensl grøntsags stykkerne med lidt olie, drys med oregano og grill til grøntsagerne får grillmærker, læg derefter alle grøntsags stykkerne og tomater i en oliesmurt bradepande på grillen.
- Dryp grøntsagerne med citronsaft og olie.
- Tilsæt eventuelt lidt vand, så der hele tiden er væde ved.
- Vend grøntsags stykkerne indimellem til de er møre og saften løber fra tomaterne.
- Servér de grillede mørbrad medaljoner med grillede grøntsager.
- Hæld væde fra de grillede grøntsager ved.