
Svinemedaljoner med bacon og grillet salat
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
HONNINGMARINADE- 1 tsk. honning
- 1 spsk. balsamico
- 2 spsk. olivenolie
- 0,25 tsk. spidskommen
- 0,5 tsk. frisk chilipeber
- Salt
- Friskkværnet peber
- 400 g svinemørbrad (8 skiver, 3 cm tykke)
- 8 skiver bacon i skiver (150 g)
- 8 stilke rosmarin
- 1 aubergine
- 1 squash
- 1 gul peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- Oregano
- 12 små tomater
- 1 spsk. citronsaft
- Olie
- 1 bradepande til grill
Sådan tilbereder du retten
HONNINGMARINADE:
Bland honning, balsamico, olivenolie, spidskommen, chili, salt og peber, til en honningmarinade.
KØD & BACON:
Skær mørbrad ud i 8 stykker i ca. 3 cm tykke skiver.
Vikl en skive bacon om hver skive mørbrad.
Stik en kraftig rosmarinkvist ind i siden og helt gennem mørbradstykket, så baconskiven er fastholdt. (Rosmarinkvisten giver smag til kødet).
GRØNTSAGER:
Skyl grøntsagerne.
Skær aubergine og squash i skiver og drys dem med salt.
Rens peberfrugter for kerner og skær dem i mindre stykker.
GRILLNING:
Pensl kødstykkerne med honningmarinade og grill dem.
Grill først på fladerne og dernæst på baconkanterne.
Pensl grøntsagsstykkerne med lidt olie, drys med oregano og grill til grøntsagerne får grillmærker, læg derefter alle grøntsagsstykkerne og tomater i en oliesmurt bradepande på grillen.
Dryp grøntsagerne med citronsaft og olie.
Tilsæt eventuelt lidt vand, så der hele tiden er væde ved.
Vend grøntsagsstykkerne indimellem til de er møre og saften løber fra tomaterne.
SERVERING:
Servér de grillede mørbrad medaljoner med grillede grøntsager.
Hæld væde fra de grillede grøntsager ved.