Stegt hvidkål med bacon

(4 vurderinger) Min vurdering: 0

Stegt hvidkål med bacon

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g Tulip Bacon i skiver
  • Olie
  • 3 løg
  • 500 g hvidkål
  • 4 spsk. vand
  • 1 tsk. sukker
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 spsk. lagereddike
  • 2 spsk. bacon stegefedt
Print opskrift

Stegt hvidkål med bacon er en enkel og velsmagende, populær russisk ret. Kombinationen af stegt hvidkål, den sur-søde dressing og den salte bacon går sammen i en helhed og skaber en lækker smag og dertil nem at kokkerere.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
  2. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
  3. Pil og hak løg.
  4. Skyl og snit kål i strimler.
  5. Svits hakket løg klare i bacon stegefedt på en pande.
  6. Tilsæt snittet kål og svits ved god varme i 2 minutter.
  7. Tilsæt vand, sukker, salt og kværn med peber og kog til kålen er sprød eller mør efter ønske, (2-4 minutter for at bevare kålens sprødhed, eller ca. 15 minutter og kålen er helt mør og blød).
  8. Tag kålen fra varmen og vend den med lagereddike.
  9. Bræk eller skær baconskiverne i mindre stykker.
  10. Vend kålen med baconstykker, kværn med peber og server.