Stegt hvidkål med bacon
- 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip Bacon i skiver
- Olie
- 3 løg
- 500 g hvidkål
- 4 spsk. vand
- 1 tsk. sukker
- Salt
- Friskkværnet peber
- 2 spsk. lagereddike
- 2 spsk. bacon stegefedt
Sådan tilbereder du retten
- Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
- Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
- Pil og hak løg.
- Skyl og snit kål i strimler.
- Svits hakket løg klare i bacon stegefedt på en pande.
- Tilsæt snittet kål og svits ved god varme i 2 minutter.
- Tilsæt vand, sukker, salt og kværn med peber og kog til kålen er sprød eller mør efter ønske, (2-4 minutter for at bevare kålens sprødhed, eller ca. 15 minutter og kålen er helt mør og blød).
- Tag kålen fra varmen og vend den med lagereddike.
- Bræk eller skær baconskiverne i mindre stykker.
- Vend kålen med baconstykker, kværn med peber og server.