Salat med kylling og bacon-karrydressing

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Salat med kylling og bacon-karrydressing

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON KYLLING
  • 400 g kyllingefilet
  • 1 spsk. baconstegefedt
  • Salt
  • Friskkværnet peber
ANANAS
  • 2 skiver ananas, friske (eller evt. fra dåse)
BACON-KARRYDRESSING
  • 50 g Tulip Bacon i skiver
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. baconstegefedt
  • 0,5 rødløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. lys sirup
  • 0,5 dl mayonnaise
  • 2,5 dl creme fraiche
SERVERING
  • Grøn salat
  • 2 spsk. ristede jordnødder
  • Skiver af brød
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Hak baconskiver.
  2. Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
  3. Steg kyllingefilet i bacon stegefedtet på en pande. Drys med salt og kværn med peber.
  4. Skræl ananas og skær frugten i tern – eller – brug ananas fra dåse og lad stykkerne dryppe af i en sigte før de skæres i tern. 

BACON-KARRYDRESSING 

  1. Svits karry kort til den dufter, på panden i bacon stegefedtet. Tag den svitsede karry op. 
  2. Hak rødløg fint. Hak 50 g. baconskiver fint til dressingen. 
  3. Rør citronsaft og sirup sammen. 
  4. Rør mayonnaise med cremefraiche, karry, finthakkede rødløg og citron-sirup blandingen sammen. 
  5. Bland den finthakkede bacon i dressingen. 

SERVERING 

  1. Skær kyllingefilet i tynde skiver. 
  2. Anret salat på en tallerken med kyllingeskiver, ananasstykker, bacon-karrydressing og stykker af stegte baconskiver. 
  3. Drys med ristede jordnødder og servér med brød.