Salat med kylling, ananas og bacon-karrydressing

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Salat med kylling, ananas og bacon-karrydressing

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 250 g bacon i skiver
  • Olie
KYLLING
  • 400 g kyllingefilet
  • 1 spsk. baconstegefedt
  • Salt
  • Friskkværnet peber
ANANAS
  • 2 skiver ananas, friske (eller evt. fra dåse)
BACON-KARRYDRESSING
  • 50 g bacon i skiver
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. baconstegefedt
  • 0,5 rødløg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. lys sirup
  • 0,5 dl mayonnaise
  • 2,5 dl creme fraiche
SERVERING
  • Grøn salat
  • 2 spsk. ristede jordnødder
  • Skiver af brød
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
Print opskrift

Fremgangsmåde

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
Hak baconskiver.

KYLLING:
Steg kyllingefilet i bacon stegefedt på en pande. Drys med salt og kværn med peber.
Skræl ananas og skær frugten i mindre stykker – eller – brug ananas fra dåse og lad stykkerne dryppe af i en sigte.

BACON-KARRYDRESSING:
Svits karry kort til den dufter på panden i bacon stegefedt. Tag den svitsede karry op.
Finhak rødløg. Finhak 50 g. baconskiver til dressingen.
Rør citronsaft og sirup sammen.
Rør mayonnaise med cremefraiche, karry, finthakkede rødløg og citron-sirupblandingen sammen.
Bland den finthakkede bacon i dressingen.

SERVERING:
Skær kyllingefilet i tynde skiver.
Anret salat på en tallerken med kyllingeskiver, ananasstykker, bacon-karrydressing og stykker af stegte baconskiver.
Drys med ristede jordnødder og servér med brød.

Andre opskrifter fra Tulip

Nacho chips

med Pulled Pork

Omelet med små salater og sprød bacon

Rodfrugtsuppe

med hvedekerner, bacon, urter og grillet brød

Produkter