
Salat med kylling, ananas og bacon-karrydressing
- 50 min.
- 4 personer
Ingredienser
BACON- 250 g bacon i skiver
- Olie
- 400 g kyllingefilet
- 1 spsk. baconstegefedt
- Salt
- Friskkværnet peber
- 2 skiver ananas, friske (eller evt. fra dåse)
- 50 g bacon i skiver
- 1 tsk. karry
- 2 tsk. baconstegefedt
- 0,5 rødløg
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. lys sirup
- 0,5 dl mayonnaise
- 2,5 dl creme fraiche
- Grøn salat
- 2 spsk. ristede jordnødder
- Skiver af brød
- Køkkenrulle
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
Hak baconskiver.
KYLLING:
Steg kyllingefilet i bacon stegefedt på en pande. Drys med salt og kværn med peber.
Skræl ananas og skær frugten i mindre stykker – eller – brug ananas fra dåse og lad stykkerne dryppe af i en sigte.
BACON-KARRYDRESSING:
Svits karry kort til den dufter på panden i bacon stegefedt. Tag den svitsede karry op.
Finhak rødløg. Finhak 50 g. baconskiver til dressingen.
Rør citronsaft og sirup sammen.
Rør mayonnaise med cremefraiche, karry, finthakkede rødløg og citron-sirupblandingen sammen.
Bland den finthakkede bacon i dressingen.
SERVERING:
Skær kyllingefilet i tynde skiver.
Anret salat på en tallerken med kyllingeskiver, ananasstykker, bacon-karrydressing og stykker af stegte baconskiver.
Drys med ristede jordnødder og servér med brød.