Pecanpiemed karamelliseret bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Pecanpiemed karamelliseret bacon

  • 1 t. 55 min.
  • 10 personer

Ingredienser

DEJ
  • 150 g hvedemel
  • 25 g flormelis
  • 100 g koldt smør
  • 2 æggeblommer
BACON
  • 100 g Bacon i skiver
  • 1 tsk. olie
FYLD
  • 1 dl lys sirup
  • 125 g rørsukker
  • 2 æg
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g pekannødder
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • Tærteform, ca. 20 cm
  • Tørrede bønner
  • Alufolie
Print opskrift

Den amerikanske klassiker serveres især til højtider og ved særlige begivenheder. Kagen er meget sød og spises nærmest som konfekt. At bacon skulle have lov til at blande sig i så fint selskab kræver mod, men smagen overrasker. Er det bacon i kagen? Uden at vide det, bliver det vel næppe gættet ved en blindsmagning.


Fremgangsmåde

DEJ:
Sigt hvedemel og flormelis ned i en skål. Smuldr smørret i til konsistensen er som revet ost.
Saml dejen med æggeblommerne og pak dejen ind i plastfilm.

Lad dejen hvile 20 minutter i køleskabet.

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hak de stegte baconstykker i små stykker.

DEJ:
Sæt ovnen på 175 °C (varmluftovn 160 °C).
Rul dejen ud og læg den i en tærteform. 
Læg bagepapir på tærtedejen og fyld med tørrede bønner, så tærtesiderne holdes på plads, mens tærtebunden forbages 10 minutter ved 175 °C. 
Fjern papir og bønner og bag tærtebunden endnu 5 minutter.

FYLD:
Varm sirup op til kogepunktet i en gryde.
Tag gryden fra varmen og lad det afkøle lidt.


Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æggene et ad gangen under konstant 
piskning. Rør sirupsblandingen og vaniljesukker i dejen.


Fordel nødderne i tærtebunden og hæld massen over.
Fordel de stegte baconstykker over sukkermassen.


Dæk tærten med alufolie og bag den 35 minutter ved 175 °C. 
Fjern alufolien og bag den yderligere 15-25 minutter. 
Hold øje med tærten. Hvis den begynder at blive mørkebrun de første 10-15 minutter, skal den straks dækkes med alufolie og bages færdig til midten i tærten hæver op og farven bliver brun.

Prøv om pien er bagt ved at stikke i sukkermassen med en kniv. 
Sukkermassen skal slippe kniven.