Mørbrad svøbt i bacon og flødesovs

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Mørbrad svøbt i bacon og flødesovs

  • 30 min.

Ingredienser

MØRBRAD SVØBT I BACON
  • 2 svinemørbrader
  • 250 g Tulip Bacon i skiver
  • 1 bundt frisk rosmarin
FLØDESOVS
  • 2,5 dl piskefløde
  • 150 g Tulip Bacon i tern
  • Salt og peber
ANRETNING
  • 200 g blandede svampe som fx kantareller, østershatte og champignon
  • Syltede tyttebær til servering
Print opskrift

Mørbradbøffer i baconsvøb er en stensikkert hit, og egner sig fortrinligt som gæstemad, til julefrokosten eller når du vil gøre lidt ekstra ud af aftensmaden.

Tilsætter man fløde og topper med tyttebær, rosmarin, og svampe, har man en uforlignelig ret for baconelskere. Retten er både nem og lækker.

Mørbradbøffer i baconsvøb kan spises med et hav af tilbehør.

Vi elsker dem med en omgang kartoffelmos, men du kan også servere dem med fint skårede rødbeder, gulerødder, en grøn salat eller kartofler tilberedt i ovn.

 


Fremgangsmåde

MØRBRAD SVØBT I BACON

Afpuds mørbraden og skær mørbraden i 4 cm tykke skiver (eller cirka to fingres bredde). Svøb mørbradbøfferne i to skiver bacon hver.

Varm en pande godt op med smør eller olie og steg bøfferne på alle sider sammen med en håndfuld rosmarinkviste.

Tag bøfferne af.

Krydr med salt og peber efter behov.

FLØDESOVS

Bacontern steges på den samme pande. Fløden tilsættes. Saucen smages til med salt og peber og mørbraden kommes tilbage i saucen.

ANRETNING

Retten toppes med tyttebær, rosmarin, og svampe efter lyst inden den serveres direkte fra panden eksempelvis med en omgang mos.

God fornøjelse.


Tips

Et godt tip, til når du svøber mad i bacon, er at stramme baconskiven godt.

Du kan eventuelt bruge en tandstik eller kødnål som hjælp til at holde baconskiverne på plads.

Til denne ret anbefaler vi, at du anvender vores originale Tulip Bacon, som med sin gode smag og klassiske stil passer ind i de fleste sammenhænge.

Andre opskrifter fra Tulip

Kyllingebryst svøbt i bacon

med knust avokado samt bagte tomater dryppet med baconfedt og hvidløg

Ovnbagt nytårstorsk med bacon og spinatsalat

Forloren hare

med kartoffelkompot og krydret skysauce