Minestrone

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Minestrone

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

GRØNTSAGER
  • 150 g løg
  • 0,5 dl hvidkål
  • 4 gulerødder
  • 2 porrer
  • 2 bladselleristilke
  • 2 dl grønne bønner
MINESTRONE
  • 3 dl flåede tomater
  • 12 dl bouillon
  • 100 g spaghetti, makaroni eller ris
  • 4 dl grønne ærter (evt. optøede)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
BACON
  • 200 g Bacon i skiver
  • 4 tsk. olivenolie
PYNT
  • Revet parmesanost

Minestrone er sæsonernes grøntsagssuppe. Minestrone kan oversættes som en stor skål suppe. Den er af italiensk oprindelse, og det er en sæsonbestemt grøntsagssuppe tilsat pasta eller ris. Og hvis der var råd - oftest grisekød. Der er ingen original opskrift på minestrone.


Fremgangsmåde

GRØNTSAGER:
Pil og finhak løg.
Skyl og snit hvidkål i tynde strimler. 
Skræl og skær gulerødder i tern. 
Skyl og skær porrer og bladselleristilke i tynde skiver. Snit bønner.

BACON:
Steg baconskiver i en meget varm stegegryde i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør gryden af med køkkenrulle. Bræk baconskiverne i mindre stykker.

MINESTRONE:
Kom bacon stegefedt i gryden og varm det op.
Tilsæt fintsnittet løg, strimlet hvidkål, gulerodstern, porreskiver, bladselleri, flåede tomater og bønner i mindre stykker, og svits grøntsagerne.
Tilsæt bouillon og pasta.
Kog suppen til pastaen er kogt og grøntsagerne er møre.
Drys med ærter.
Smag til med salt og friskkværnet peber.

SERVERING:
Hæld suppen i en suppetallerken.
Kom stykker af bacon i suppen.
Drys med revet parmesan og server.

Produkter