Kyllingetærte med bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kyllingetærte med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

Tærtedej
  • 3 dl hvedemel
  • 125 g stuetempereret smør
  • 2 spsk. koldt vand
Fyld
  • 250 g Tulip Bacon i skiver
  • 450 g kyllingefilet
  • 3 dl creme fraiche (38%)
  • 2 spsk. chilisauce
  • 100 g flødeost med hvidløg & krydderurter
  • 1 dl revet ost fx mozzarella
  • Salt og peber
Print opskrift

Tærten her er et godt eksempel på, hvordan kylling og bacon er et perfekt match for hinanden – tærten smager nemlig super lækkert. Tærten er oplagt som nem aftensmad eller frokost der skal nydes i det fri – Den gør sig nemlig godt både varm og kold og kan derfor også sagtens medbringes i madpakken dagen efter.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader.
  2. Rør dernæst alle ingredienserne til tærtedejen sammen og bred dejen ud i tærteformen. Forbag tærten ​​i 10 - 15 minutter nederst i ovnen.
  3. Steg imens kyllingen på en pande og riv den i mindre stykker. Skær og steg ligeledes baconen og hæld efterfølgende den overskydende fedt fra.
  4. Rør samtidig creme fraiche, flødeost og chilisauce sammen i en gryde og smag til med salt og peber - Lad det simre.
  5. Læg kylling, bacon samt creme fraiche blandingen i tærtebunden og drys med ost. Bag dernæst tærten i cirka 20-30 minutter midt i ovnen eller til tærten er gyldenbrun.
  6. Server til sidst tærten med en god salat.