Salat med kylling og bacon-karrydressing
- 50 min.
- 4 personer
Ingredienser
BACON- 200 g Tulip Bacon i skiver
- Olie
- 400 g kyllingefilet
- 1 spsk. baconstegefedt
- Salt
- Friskkværnet peber
- 2 skiver ananas, friske (eller evt. fra dåse)
- 50 g Tulip Bacon i skiver
- 1 tsk. karry
- 2 tsk. baconstegefedt
- 0,5 rødløg
- 2 spsk. citronsaft
- 2 spsk. lys sirup
- 0,5 dl mayonnaise
- 2,5 dl creme fraiche
- Grøn salat
- 2 spsk. ristede jordnødder
- Skiver af brød
Sådan tilbereder du retten
- Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle. Hak baconskiver.
- Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
- Steg kyllingefilet i bacon stegefedtet på en pande. Drys med salt og kværn med peber.
- Skræl ananas og skær frugten i tern – eller – brug ananas fra dåse og lad stykkerne dryppe af i en sigte før de skæres i tern.
BACON-KARRYDRESSING
- Svits karry kort til den dufter, på panden i bacon stegefedtet. Tag den svitsede karry op.
- Hak rødløg fint. Hak 50 g. baconskiver fint til dressingen.
- Rør citronsaft og sirup sammen.
- Rør mayonnaise med cremefraiche, karry, finthakkede rødløg og citron-sirup blandingen sammen.
- Bland den finthakkede bacon i dressingen.
SERVERING
- Skær kyllingefilet i tynde skiver.
- Anret salat på en tallerken med kyllingeskiver, ananasstykker, bacon-karrydressing og stykker af stegte baconskiver.
- Drys med ristede jordnødder og servér med brød.