Karamelliserede kammuslinger med vagtelæg, syrnet fløde og tørsaltet bacon

Karamelliserede kammuslingermed vagtelæg, syrnet fløde og tørsaltet bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Karamelliserede kammuslingermed vagtelæg, syrnet fløde og tørsaltet bacon

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1 dl piskefløde
  • 0,5 citron
  • 1 tsk. havsalt
  • 4 knivspids. sort peber
  • 2 tsk. sukker
  • 6 vagtelæg
  • 0,25 romainesalat
  • 12 kammuslinger
  • 2 spsk. rapsolie
  • 25 g smør
  • 100 g bacon i skiver
  • 0,25 bundt. brøndkarse
Print opskrift

Fremgangsmåde

TILBEREDNING: 
Pisk creme fraiche, fløde og citronsaft sammen til en cremet konsistens og smag til med salt, peber og sukker.

kom vagtelæggene i kogende vand i 2 minutter og 30 sek. Tag derefter straks æggene op og afkøl i koldt vand. Pil derefter æggene.


SALAT: 
Skyl salaten i vand og afdryp den derefter. Skær hvert blad op på langs i tre stykker, hvor der er stok på hvert stykke. Marinere herefter i den syrnede fløde.


KAMMUSLINGER: 
Steg kammuslingerne på en rygende varm pande i rapsolie, til de er flot gyldne. Krydr herefter med salt og peber. Tilsæt smør der gerne på brunes af, inden de tages af panden. (Smørret anvendes som stegesky-sauce på retten.)


BACON:
Steg Baconskiverne gyldne på en middelvarm pande med en lille smule rapsolie.

ANRETNING: 
Anret kammuslingerne med salatblade, stegesky fra kammuslingerne samt baconskiverne.
Pynt med brøndkarse eller stedmoderblomster.