Kalvemørbrad med kartoffelpuré og sprød bacon

Kalvemørbradmed kartoffelpuré og sprød bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kalvemørbradmed kartoffelpuré og sprød bacon

  • 50 t. 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

MØRBRAD
  • 175 g bacon i skiver
  • 800 g kalvemørbrad
  • 100 g fedtnet
KARTOFFELPURÉ
  • 6 bagekartofler
  • 300 g smør
  • 1 dl letmælk
  • 6 knsp. sort peber
PYNT
  • 60 g stort hvedebrød
  • 2,5 dl rapsolie
  • 1 tsk. havsalt
  • 80 g oksemarv uden ben
  • Peber
SYLTEDE TYTTEBÆR
  • 75 g vand
  • 75 g sukker
  • 100 g tyttebær
SYLTEDE PERLELØG
  • 12 perleløg
  • 2 dl eddike
  • 5 hele peberkorn
  • 100 g sukker
KØKKENREDSKABER
  • Husholdningsfilm
Print opskrift

Fremgangsmåde

SYLTEDE PERLELØG:
Pil perleløgene og skær over fra top til bund. Kog eddike, peberkorn og 100 g sukker op og hæld kogende over løgene. Opbevar på køl i min. 2 døgn inden brug.

SYLTEDE TYTTEBÆR:
Kog vand og 75 g sukker op og hæld over tyttebær. Opbevar 1 døgn på køl inden brug.

MØRBRAD:
Læg et glat stykke husholdningsfilm på bordet 


Læg herpå taglagt baconskiver, til det passer med længden af mørbraden. Placér mørbraden ovenpå, og rul den stramt ind i baconskiverne. Bred Fedtnettet ud, læg mørbraden med baconsvøbet ovenpå, og der rul to omgange - skær resten væk. Der må gerne være 4 cm net i hver ende af mørbraden, som bukkes ind under den.

Stil på køl utildækket i 2 timer. Brun derefter på alle sider på en middelvarm pande i rapsolie. Placér på en rist i ovnen. Tilbered ved 85 °C til en kernetemperatur på 56 °C (ca. 20-30 minutter afhængig af kødets tykkelse).

KARTOFFELPURÉ:
Vask bagekartoflerne og bag dem helt møre i ovnen ved 180 °C. Grav derefter, mens den er varm, kartoflen ud af skrællen med en ske. Pres det gennem en sigte og der tilsæt 30% smør af kartoffelmængden. Saml derefter kartoffelpuréen med letmælk til den rette konsistens og smag til med peber. Puréen må først få salt lige inden servering.

PYNT:
Pluk brødet i grove stykker og steg af i varm rapsolie, til de er gyldne. Afdryp på fedtsugende papir og krydr med salt.

Tilbered marven i ovnen på et stykke bage papir ved 90 °C i 10 minutter, til den er hvid og blank. Krydr med salt og peber.

Skær efter endt tilberedning kalvemørbraden på langs. Placér mørbraden med skærefladen opad og dekorer med oksemarv, crouton, syltede tyttebær samt syltede perleløg.

Servér retten med kartoffelpuré.