Cookies med chokolade og bacon

(9 vurderinger) Min vurdering: 0

Cookies med chokolade og bacon

  • 50 min.
  • 10 personer

Ingredienser

BACON
  • 100 g bacon i skiver
  • Olie
CHOKOLADE
  • 100 g mørk chokolade
DEJ
  • 225 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk. bagepulver
  • 0,75 tsk. natron
  • 125 g sukker
  • 75 g smør
  • 2 spsk. sirup
  • 1 æg
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
  • 1 bageplade beklædt med bagepapir
  • 1 bagerist
Print opskrift

Skiftende mellem chokoladestykker og salte ingredienser forsaget af de stegte bacontern kan man aldrig vide, hvad der kommer i næste bid? Man vil bare have mere, uden at kunne stoppe med disse kæmpe cookies.


Sådan tilbereder du retten

Tænd ovnen på 170 °C.

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.

CHOKOLADE:
Hak mørk chokolade groft.

DEJ:
Sigt mel, salt, bagepulver og natron ned i en skål.
Tilsæt sukker og bland det godt sammen.
Kom smør og sirup i en gryde, varm ved svag varme til smørret er smeltet og afkøl til fingervarmt.
Pisk ægget sammen med det smeltede smør og kom det i melblandingen.
Bland alle ingredienserne godt sammen.
Rul dejen ud i en tyk pølse og del dejen i 10 lige store stykker.
Form dejstykkerne til kugler og fordel dem på bagepladen med god afstand.
Tryk dejkuglerne flade 6-7 cm i diameter.

Fordel chokoladestykker og baconstykker over hver kage og tryk dem ned i dejen.

BAGNING:
Bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter.
Lad kagerne blive liggende på bagepladen, til de er blevet faste nok til at kunne flyttes over på en bagerist.


Tips

Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse/beholder.