Varme hveder med bacon
- 2 t. 0 min.
- 20 personer
Ingredienser
- 100 g bacon i skiver
- 50 g gær
- 2 dl vand
- 50 g flormelis
- 1 æg
- 75 g smør
- 5 g kardemomme
- 10 g salt
- 550 g hvedemel
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Kom Tulip Bacon på en bageplade i ovnen og steg dem sprøde ved 180 ºC i ca. 10-12 minutter.
Vent til skiverne er helt afkølede og hak derefter skiverne i små stykker.
HVEDER MED BACON:
Opløs gær i lunken vand og tilsæt herefter flormelis, æg, smør, kardemomme, salt og Tulip Bacon stykker. Bland herefter mel i dejen
Ælt dejen blank og smidig - ca. 6-10 min. Lad dejen stå et lunt sted i 15-20 min.
Form 20 boller og sæt dem tæt på en bageplade. Lad bollerne efterhæve i 45-60 min. et lunt sted under et fugtigt klæde. Bag bollerne 15-20 min. ved 200 ºC . Skær bollerne over når de er afkølet.
SERVERING:
Rist hvederne i ca. 5 min. ved 225-230 ºC i ovnen.