Fyldt kyllingefilet i ovn med bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Fyldt kyllingefilet i ovn med bacon

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

KYLLINGEFILET MED BACON FYLD
  • 14 svesker
  • 0,5 æble
  • 1 spsk. creme fraiche
  • 1 spsk. hvedemel
  • Salt
  • Friskkværnet peber
SERVERING
  • 1 bundt persille
Print opskrift

Saftig kyllingefilet med bacon med fyld af æbler, svesker og cremefraiche er en smagfuld ret, hvor vi forener to populære ingredienser: Kylling og bacon.

Denne smagfulde ret gør sig godt både i hverdagen og som et lækkert weekendmåltid.

Retten gør sig også godt som et alternativ til and til julefrokosten, med sit klassiske fyld af svesker og æbler.

 


Sådan tilbereder du retten

Tænd ovnen på 190 °C varmluft. Smør et ovnfast fad med olie.

FYLD: 
Skær det halve æble i mindre stykker og halvér sveskerne.
Blend æble, svesker, cremefraiche, mel, samt salt og peber til massen er ensartet. Derefter puttes massen i en sprøjtepose.

KYLLINGEFILET I OVN MED BACON: 
Læg brystfileterne på et skærebræt. Stik kniven ind i fileten på det tykkeste sted uden at skære igennem.
Tag en finger ind i hullet og ’udvid’ hullet som meget som muligt, dog uden at lave hul igennem.
Sprøjt fyldet fra sprøjteposen ind i brystfileten, stille og roligt, så fileten ikke sprækker.
Massér fyldet på plads, så det er jævnt fordelt i brystet.
Svøb de fyldte brystfileter i bacon, uden at spare på bacon, da det skrumper lidt.
Læg fileterne i det ildfaste fad og placér midt i ovnen. Bages i ovnen 20-25 minutter.
Lad kyllingefileterne hvile i 5 minutter, når de er færdigbagte.

SERVERING:
Pynt med persille.

 


Tips

Servér de fyldte kyllingefilet i ovn med bacon med din favoritsalat eller med frisk pasta.

Hvis du serverer retten til jul, kan du med fordel også snitte din egen rødkålssalat.

Hvis du er vild med bacon, har vi en version af rødkålssalat med bacontern, valnødder, rosiner og æbler her, som helt sikkert vil falde i din smag.