
Forloren haremed ribsgelé
- 1 t. 50 min.
- 4 personer
Ingredienser
FORLOREN HARE- 2 løg
- 250 g hakket grisekød
- 250 g hakket oksekød
- 2 spsk. rasp
- 1 tsk. groft salt
- 0,5 tsk. friskkværnet peber
- 1 spsk. vand
- Olie
- 250 g bacon i skiver
- 800 g små kartofler
- 5 dl vildtbouillon
- 2 dl piskefløde
- Ribsgele
- Majsstivelse
- Madkulør
- Persille
- 1 ovnfast fad
Sådan tilbereder du retten
Tænd ovnen på 175 °C.
FARS TIL FORLOREN HARE:
Pil og riv løg.
Rør/ælt hakket grisekød og oksekød med revet løg, rasp, groft salt, peber og vand sammen til en fast fars.
Form farsen til et aflangt brød og læg det i et smurt ovnfast fad.
Læg baconskiver tæt tværs over til farsbrødet er helt dækket.
Sæt fadet på en rist midt i ovnen i 45-60 minutter afhængigt af portionsstørrelsen.
KARTOFLER:
Vask kartofler og kog dem i vand tilsat salt til de er møre (ca. 20 minutter).
SAUCE:
Tag den stegte forlorne hare op og læg den på et skærebræt.
Sigt stegevæden fra fadet ned i en gryde.
Tilsæt vildtbouillon, piskefløde og ribsgelé.
Kog saucen op og jævn den til en tyk sauce med majsstivelse rørt ud i koldt vand.
Tilsæt eventuelt kulør.
Smag til med salt og kværn med peber.
SERVERING:
Servér forloren hare i skiver med kartofler, sauce, persilledrys og ribsgelé.