Forloren haremed ribsgelé

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Forloren haremed ribsgelé

  • 1 t. 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

FORLOREN HARE
  • 2 løg
  • 250 g hakket grisekød
  • 250 g hakket oksekød
  • 2 spsk. rasp
  • 1 tsk. groft salt
  • 0,5 tsk. friskkværnet peber
  • 1 spsk. vand
  • Olie
  • 250 g bacon i skiver
KARTOFLER
  • 800 g små kartofler
SAUCE
  • 5 dl vildtbouillon
  • 2 dl piskefløde
  • Ribsgele
  • Majsstivelse
  • Madkulør
PYNT
  • Persille
KØKKENREDSKABER
  • 1 ovnfast fad
Print opskrift

Indbagt i bacon serveret med brun sauce og kartofler er forloren hare en populær traditionel dansk farsret - især i den kolde tid.


Sådan tilbereder du retten

Tænd ovnen på 175 °C.

FARS TIL FORLOREN HARE:
Pil og riv løg.
Rør/ælt hakket grisekød og oksekød med revet løg, rasp, groft salt, peber og vand sammen til en fast fars.
Form farsen til et aflangt brød og læg det i et smurt ovnfast fad.
Læg baconskiver tæt tværs over til farsbrødet er helt dækket.
Sæt fadet på en rist midt i ovnen i 45-60 minutter afhængigt af portionsstørrelsen.

KARTOFLER:
Vask kartofler og kog dem i vand tilsat salt til de er møre (ca. 20 minutter).

SAUCE:
Tag den stegte forlorne hare op og læg den på et skærebræt.
Sigt stegevæden fra fadet ned i en gryde.
Tilsæt vildtbouillon, piskefløde og ribsgelé.
Kog saucen op og jævn den til en tyk sauce med majsstivelse rørt ud i koldt vand.
Tilsæt eventuelt kulør.
Smag til med salt og kværn med peber.

SERVERING:
Servér forloren hare i skiver med kartofler, sauce, persilledrys og ribsgelé.

Andre opskrifter fra Tulip

Baconsvøbt tournedos med estragonsmør

og pommes frites

Kroketter med ris og bacon

Salat med blomkål, sprødstegt bacon og brunet smør

Produkter