
Forloren hare med brun sovs og bacon
- 1 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 300 g hakket grisekød
- 300 g hakket oksekød
- 2 æg
- 1 løg
- 1,5 dl rasp
- 125 g bacon i skiver
- 3 dl letmælk
- 1 kg kartofler
- 2 dl fløde
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 spsk. ribsgele
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 tsk. madkulør
Sådan tilbereder du retten
FORLOREN HARE:
Rør en fars af kød, æg, løg, og rasp.
Smør et ovnfast fad og form farsen til et aflangt "brød". Klap det godt sammen og glat overfladen med en våd dejskraber, så der ikke er huller.
Læg baconskiverne ovenpå. (Små overskydende stykker lægges ved siden af.) Brun haren midt i en 225 ºC varm ovn 15 minutter.
Dæmp varmen til 180 ºC og hæld mælken over kødet. Steg videre ca. 45 minutter.
Øs mælken i fadet ovenpå af og til og spæd evt. med mere væske, så det ikke bliver for tørt.
KARTOFLER OG FORLOREN HARE:
Skræl og kog kartoflerne.
Prik og se om kødsaften er helt klar.
SOVS:
Tag fadet ud af oven og hæld skyen/mælken i en gryde. Spæd med kartoffelvand og fløde til en god konsistens. Kog saucen godt igennem og pisk den så glat som muligt.
Smag til med gelé og jævn den evt. med lidt majsstivelse. Saucen kan farves med kulør.
ANRETNING:
Skær haren i tykke skiver. Servér med kartofler og sovs.