Focaccia bagt i kobbergryde med bacon og rosmarin

Focacciabagt i kobbergryde med bacon og rosmarin

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Focacciabagt i kobbergryde med bacon og rosmarin

  • 25 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 5 g gær
  • 3 dl vand
  • 250 g italiensk hvedemel
  • 130 g durumhvedemel
  • 10 g rugmel
  • 10 g havsalt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 80 g bacon i skiver
  • 1 tsk. flagesalt
Print opskrift

Fremgangsmåde

DEJ: 
Rør gær og vand sammen.

Tilsæt mel og kør dejen på en røremaskine i 17 min. på lidt over middelhastighed.
Tilsæt herefter salt og rør yderligere i 1 min.

Dæk dejen til med husholdningsfilm og stil den herefter herefter på køl.
Hvil dejen på køl 24 timer


BAGNING: 
Smør 2 stk. kobbergryder med olie, og kom herefter friske rosmarinkviste i.
Placér 2 skiver bacon rundt i siden af gryderne.

Hæld 300 g dej i hver gryde. Dejen skal hæve til den rammer kanten af gryden. Tilsæt endnu et par kviste rosmarin, saltflager og resten af olien.

Stik en finger i dejen 5 steder, således der bliver nogle huller med olie og rosmarin.

Bag focacciaerne i en forvarmet ovn ved 250 ºC i 12 min.
Vend herefter brødet ud af gryden og bag yderligere i 6 min.

Mængden af olie i gryden og dejen gør, at brødet får en dejlig sprødstegt skorpe på brødet.