Farsbrød med bacon og mormorsalat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Farsbrød med bacon og mormorsalat

  • 1 t. 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

FARSBRØD
  • 0,5 løg
  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 æg
  • 2 tsk. havsalt
  • 0,5 dl mælk
  • 125 g bacon i skiver
TRILLERIBS
  • 250 g ribs
  • 100 g sukker
KARTOFLER
  • 600 g kartofler
FLØDESAUCE
  • 2 dl kalvebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • 10 g hvedemel
  • 2 spsk. ribsgele
  • Friskkværnet peber
MORMORSALAT
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,5 citron
  • 50 g salat, radicchio rosso
  • 50 g kruset (frisee) salat
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

FARSBRØD:
Pil og hak løg.

Rør hakket kød, løg, æg, salt og mælk sammen i en skål. Form farsen til et farsbrød og læg den på en bageplade med bagepair.

Kom baconskiver omkring farsbrødet. Bag farsbrødet 45 min. ved 170 °C.

TRILLERIBS:
Bland ribs og sukker.

KARTOFLER:
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.

FLØDESAUCE:
Bring kalveboullion og piskefløde i kog. Jævn saucen med en meljævning og smag til med ribsgele, salt og peber.

MORMORSALAT:
Rør cremefraiche og citronsaft sammen og smag dressingen til med sukker, salt og peber.

Pluk salatbladene i lidt mindre stykker og vend dem i dressingen.

Servér salaten til farsbrødet sammen med trilleribs, kartofler og flødesauce.