Chokoladekagemed kandiseret bacon og orangesirup

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Chokoladekagemed kandiseret bacon og orangesirup

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

CHOKOLADE
  • 200 g mørk chokolade
DEJ
  • Smør
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 pasteuriserede æggehvider
ORANGESIRUP
  • 1 dl ahornsirup
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • Revet appelsinskal, økologisk
KØKKENREDSKABER
  • Bagepapir
  • 4 cylinderforme, 1.5 dl
  • 1 glasskål
  • 1 gryde (mindre end glasskålen)
Print opskrift

Dyb mørk chokolade nærmest flyder fra kagen, når den skæres og mødes med saltet bacon.


Sådan tilbereder du retten

Varm ovnen op til 200 °C.

KANDISERET BACON:
1 portion sprød kandiseret bacon.

CHOKOLADE:
Hak chokoladen groft og kom den i en glasskål.
Sæt glasskålen over en mindre gryde med kogende vand og smelt chokoladen.
Tag skålen fra og lad chokoladen køle noget af.

Smør cylinderformene indvendig med rigeligt smør.

DEJ:
Rør æggeblommerne i den afkølede chokolademasse (er chokoladen for varm, vil æggeblommen koagulere og blive småklumpet).
Pisk æggehvider stive.
Fold forsigtigt den stiftpiskede æggehvide med chokoladeblandingen og 3/4 af de hakkede baconskiver. 
Fyld de smurte forme op med chokoladen og drys hakket bacon over.

BAGNING:
Sæt portionsformen i ovnen og bag dem i ca. 8 minutter.
Tag de færdigbagte chokoladedesserter ud af ovnen og lad dem køle af.
Chokolade-dessertkagerne skal være meget bløde indeni.

ORANGESIRUP:
Kog sirup og appelsinsaft i en gryde til siruppen er tyktflydende.

SERVERING:
Skub forsigtigt chokoladedesserterne fra formen ved brug af en kniv med et smalt blad og sæt dem på tallerkenen. 
Hæld orangesirup ved og pynt med strimler af appelsinskal.
Servér straks.