Plantebaseret burger med veggie baconLækker plantebaseret junkfood

(7 vurderinger) Min vurdering: 0

Plantebaseret burger med veggie baconLækker plantebaseret junkfood

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BØF OG VEGGIE BACON HVIDLØGSMAYONNAISE
  • 2 dl plantebaseret mayonnaise
  • 1-2 fed hvidløg
BURGER
  • 4 burgerboller
  • 2 tomater
  • 1 rødløg
  • 1 salathoved
  • Salt
  • Peber
  • Evt. ketchup
Print opskrift

Snasket og smagfuld plantebaseret burger 
Der er intet som at sætte tænderne i en god, saftig burger. I opskriften her giver vi vores bud på en plantebaseret burger, der har alle de klassiske smage og teksturer, vi kender og holder af.

Bøffen består af vores Veggie Burger, som giver en velkendt og velsmagende struktur – og så har vi toppet herligheden med salt og crispy veggie bacon. Imellem finder du sprød salat, smagfuld tomat og rødløg, der er omringet af en luftig burgerbolle smurt med dejlig hvidløgsmayonnaise.

 


Sådan tilbereder du retten

Bøf og veggie bacon

  1. Tilbered de plantebaserede bøffer som skrevet på pakken og steg på en pande et par minutter på hver side, til bøfferne er gyldne og stegte. Krydr med salt og peber.
  2. Steg veggie bacon på en varm pande med smagsneutral olie i 2-3 minutter på hver side, til skiverne er blevet gyldne og sprøde.
  3. Tag dem af varmen og skær hver skive i 2-3 grove stykker.

Hvidløgsmayonnaise

  1. Pres hvidløgsfeddet og rør sammen med mayonnaise.
  2. Smag mayonnaisen til med salt og peber.

Burger

  1. Pluk store blade af salathovedet, skyl salaten og dup den tør.
  2. Skær tomater og løg i skiver.
  3. Skær burgerbollerne og rist dem på en brødrister eller i ovnen.
  4. Smør lidt hvidløgsmayonnaise på hver skårne ”overflade” og byg burgeren op med bunden af bollen, salat, plantebøf, tomater, løg og Veggie Bacon.
  5. Top med overdelen og servér straks den lækre burger.
  6. Velbekomme!


Tips

Alternativer til plantefars i burger

Har du ikke plantefars til rådighed, kan du sagtens bruge andre alternativer. Du kan eksempelvis udskifte plantebøffen med en Veggie Schnitzel. Veggie schnitzlen skal steges sprød på en pande, og tilføjes til burgeren på samme måde som plantebøffen – og så har du en knasende sprød burger!

Gode tips

Skal du gå planken ud og tage denne plantebaserede burger til næste niveau, skal du prøve at smide både Veggie Burger og veggie bacon på grillen! Det giver en fantastisk, røget smag, som er prikken over i’et. Prøv også at tilføje grillet halloumi som et ekstra cremet element.

Se opskrift på veggie burger med halloumi

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 451
Energi (kcal) 127 571
Energi (kJ) 530 2389
Fedt (g) 6.2 28
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.8 3.5
Kulhydrater (g) 12 54
- heraf sukkerarter (g) 3.4 15
Kostfibre (g) 0.9 4.2
Protein (g) 6 26
Salt (g) 0.7 3.0
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱