Blomkål med bacon og ostesauce
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pakke Tulip bacon i skiver
- 1 kg blomkål
- 1,5 dl revet ost
- 3 dl fløde
- Chiliflager
- ½ dl hakket frisk persille
- Flydende smør
- Salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Skyl dernæst blomkålen og del den i mindre stykker – del ligeledes stammen i mindre stykker. Du kan med fordel skære stilken i strimler.
- Læg den skårede stilk i bunden af et ovnfastfad og kom derefter et lag af blomkålsbuketter ovenpå. Drys dernæst lidt salt og peber.
- Del derefter baconen i mindre stykker og kom halvdelen af mængden ovenpå blomkålsbuketterne.
- Tilsæt herefter resten af blomkålsbuketterne, fløden og osten. Tilsæt resten af baconen og dryp lidt smør på de blomkålsbuketter, der ikke er dækket af baconen.
- Bag til sidst retten i ovnen i cirka 35-40 minutter. Pynt med hakket persille.
Tips
Kan serveres med ris, hvis du ønsker tilbehør til retten.