Blomkål med bacon og ostesauce

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Blomkål med bacon og ostesauce

  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Tulip bacon i skiver
  • 1 kg blomkål
  • 1,5 dl revet ost
  • 3 dl fløde
  • Chiliflager
  • ½ dl hakket frisk persille
  • Flydende smør
  • Salt og peber
Print opskrift

Vidste du, at blomkål er sprængfyldt med vitaminer og mineraler? Det må være argument nok for, at afprøve denne lækre ret, som benytter netop blomkål. Vi har naturligvis peppet blomkålen op med bacon. Retten er helt sikkert et forsøg værd! 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft. 
  2. Skyl dernæst blomkålen og del den i mindre stykker – del ligeledes stammen i mindre stykker. Du kan med fordel skære stilken i strimler.  
  3. Læg den skårede stilk i bunden af et ovnfastfad og kom derefter et lag af blomkålsbuketter ovenpå. Drys dernæst lidt salt og peber.  
  4. Del derefter baconen i mindre stykker og kom halvdelen af ​​mængden ovenpå blomkålsbuketterne. 
  5. Tilsæt herefter resten af ​​blomkålsbuketterne, fløden og osten. Tilsæt resten af ​​baconen og dryp lidt smør på de blomkålsbuketter, der ikke er dækket af baconen. 
  6. Bag til sidst retten i ovnen i cirka 35-40 minutter. Pynt med hakket persille. 


Tips

Kan serveres med ris, hvis du ønsker tilbehør til retten.