Bagt rødebedesalat med gedeost - en opskrift med bacon fra Tulip

Bagt rødbedesalatmed gedeost

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Bagt rødbedesalatmed gedeost

  • 6 t. 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 125 g Bacon i skiver
  • 2,5 kg Rå rødbeder
  • 2 tsk. Salt
  • 80 g Gedeost
Print opskrift

Fremgangsmåde

BACON:
Læg baconskiver på bagepapir og sæt dem i ovnen ved 60 ºC i ca. 3 timer, til de er helt tørre. Tag skiverne ud og afkøl dem.


RØDBEDESALAT: 
Skræl 2 kg rødbeder (resten af rødbederne skal bruges senere) og kør dem gennem en frugtjuicer 2 gange. Herefter sigtes rødbedejuicen og reduceres i en gryde med 2/3, til det får lidt konsistens og begynder at smage kraftigt af rødbede.

Bag 2 stk. aflange rødbeder i ovnen ved 160 ºC i 2 timer til de har fået lidt skorpe og er møre. Afkøl og pil skindet af. Trevl rødbederne  i lange stykker. Krydr rødbederne med salt.

Lun rødbedestrimlerne placér dem tilfældigt på en tallerken. Smuldr gedeosten i store stykker ud over, og anret rødbedebladene , så de stritter i forskellige retninger. Anret baconskiverne ovenpå.

Hæld den varme rødbedesauce på til sidst.