Baconnaise - en opskrift med bacon fra Tulip

Baconnaise

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Baconnaise

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 150 g bacon i tern
  • 1,5 dl olivenolie
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. citronsaft
Print opskrift

Sæt smag på rejemaden med en lækker hjemmelavet mayonnaise med et pift af citron og toppet med sprøde stegte bacontern.

 


Fremgangsmåde

BACON:

Steg baconternene på en pande ved middel varme til de er gyldne og sprøde. 

Læg en sigte over en skål og hæld straks den sprøde bacon heri, så baconfedtet samles i skålen. Rør olien i skålen 

MAYONNAISE:

Kom æggeblommer, sennep og olieblandingen med olie og baconfedt i en høj beholder, der passer til din stavblender. Du kan bruge et tomt syltetøjsglas eller lignende.

Kom stavblenderen i beholderen, så den rører bunden og start den. Når mayonnaisen er tyk i bunden, løfter du langsomt blenderen, mens du vipper glasset en smule. Når blenderen når toppen, er mayonnaisen færdig. 

Smag til med citronsaft, salt og peber og tilsæt 2/3 af de ristede bacontern. 

Brug resten som pynt på toppen ved servering. 

Produkter