Baconbouillion med råsyltet grønkål og grillede pærer

Baconbouillionmed råsyltet grønkål og grillede pærer

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Baconbouillionmed råsyltet grønkål og grillede pærer

  • 50 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 l hønsebouillon
  • 250 g bacon i skiver
  • 8 stilke frisk timian
  • 2 tsk. havsalt
  • 50 g grønkål
  • 50 g valnødder
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 2 pærer
  • 1 tsk. kardemomme
  • 20 g tyttebær
Print opskrift

Fremgangsmåde

BACONBUILLION: 
Hønsebouillon koges op og tages derefter af varmen. 150 g bacon og timian tilsættes. Lad bouillonen trække i 20 minutter.

Sigt suppen gennem et klæde og smag til med salt.


SALAT: 
Skyl grønkålen og lad den dryppe af. Pluk den herefter i mindre stykker.

Skær 100 g bacon i grove stykker og rist sprøde på en tør pande. Tilsæt derefter valnødder og grønkål. Vend det rundt et par gange.

Tag panden hurtigt fra varmen, og tilsæt eddike. Det er vigtigt at grønkålen ikke falder sammen, men stadigvæk er sprød.

Skær pærerne i ½ cm skiver på langs og grill dem på en rygende varm grillpande, indtil der kommer flotte grillstriber på pærerne. Tag pærerne af panden og krydr med kardemomme og salt.


ANRETNING: 
Anret grønkålssalaten samt pærerne i dybe tallerkener som en luftig salat. Baconbouillonen hældes over salaten lige inden servering.

Pynt eventuelt med rå tyttebær.