Bacon-pizza-lagkage - en opskrift med bacon fra Tulip

Bacon-pizza-lagkage

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacon-pizza-lagkage

  • 1 t. 30 min.
  • 6 personer

Ingredienser

  • 375 g bacon i skiver
  • 600 g pizzadej
  • 2 spsk. sesamolie
  • 5 dl tomatsauce
  • 400 g revet ost
  • 6 tsk. oregano
Print opskrift

Fremgangsmåde

BACON: 
Bred baconskiverne ud på 2 bageplader og steg baconskiverne halvt færdigt i ovnen, ca. 5 minutter ved 200 ºC. Baconskiverne skal stadig være bløde, men tilberedte. Tag ud, køl af og stil til side.

PIZZABUNDE: 
Pak den færdige pizzadej ud og udstik/skær i 4 bunde, så de passer i springformens størrelse. Hvis der ikke er plads til 4 bunde på dejen, kan den sidste bund samles af den afskårne dej. Gem resten af den afskårne dej. Forbag bundene ca. 5-7 minutter ved 200 ºC. Tag ud, køl af og stil til side.

Beklæd springformen med bagepapir i bunden. Sprøjt fedtspray rundt i kanten af formen, eller smør med tyndt lag smagsneutral olie.

PIZZA-LAGKAGE: 

Læg den første forbagte pizzabund i bunden af springformen. Det er vigtigt, at bundene er skåret til, så de passer i formen. Byg herefter lagkagens sider op. Saml den resterende rå dej, som ikke blev brugt til bundene sammen og rul/skær den ud til et aflangt rektangel på ca. 10 x 65 cm (afhængig af formen). Du kan skære efter kanten af springformen. Placér dejen forsigtigt på indersiden af springformen. Den skal gå lidt udover toppen af springformen.

Smør bunden med en tyndt og jævnt lag pizzasovs/tomatsovs. Brug ca. 100 ml pr. bund. (Vi laver 4 lag i vores bacon-pizza-lagkage). Fordel ost i et jævnt lag oven på sovsen. Brug ca. 100 g pr bund. Tag 5-6 skiver bacon fra og stil til side. De skal bruges til toppen. Skær/bræk den resterende bacon i grove mundrette stykker. Tag en 1/3-del af baconstykkerne og fordel oven på osten.

Læg nu næste bund ovenpå toppingen og gentag med tomatsovs, ost og bacon. Gentag dette igen med den 3. bund, og afslut med den sidste forbagte bund.

Kom tomatsovs/pizzasovs og ost på toppen.

Tag nu de hele skiver bacon og læg dem pænt på toppen.

Fold den dej der flød over kanten flot op, så man laver en fin skorpe på lagkagen. Bag hele bacon-pizza-lagkage-herligheden i ovnen ved 200 ºC i ca. 20-25 minutter til den er gennembagt og har fået en flot gylden farve. Dæk eventuelt toppen med sølvpapir de første 10-15 minutter, så toppen ikke bliver brændt før resten af lagkagen er bagt færdig. Bacon-pizza-lagkagen tages ud af ovnen og køles let.

Lad den stå i formen på de første 5-10 minutter, før du tager kanten af formen af. Slutteligt flyttes bacon-pizza-lagkagen over på et fad.


Tips

Du kan se hele opskriften illustreret her: Bacon-pizza-lagkage - en anderledes fødselsdagslagkage