Bacon Luciabrød

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacon Luciabrød

Ingredienser

  • 30 g gær
  • 150 g smør
  • 4 dl sødmælk
  • 1 brev safran (alternativt 0.5 tsk. stødt gurkemeje)
  • 1 tsk. salt
  • 80 g sukker
  • 700 g mel
  • 2 æg
  • 150 g bacon i tern
Pynt
  • Æg
  • 3 pakker bacon i skiver
Print opskrift

Fremgangsmåde

Steg baconternene halvsprøde på en pande lad dem køle lidt.

Smuldr gæren i en stor skål, smelt smør i en gryde og kom mælken i gryden til smørret. Køl mælk og smør til fingerlunt.

Hæld mælk over gæren og rør gæren ud i mælken.

Rør safran (eller gurkemeje), sukker og æg i blandingen.

Rør 2/3 af melet, bacon, baconfedt og salt i, og ælt dejen smidig. Tilsæt mere mel når nødvendigt.

Lad dejen hæve i 30 minutter.

Del dejen i små boller – ca. 18 styk.

Rul hvert dejstykke til en pølse, vikl baconskiver omkring og form pølsen som et ”S” eller i en anden form.

Lad bollerne efterhæve ca. 20 minutter.

Pensl med æggevask og bag bollerne i ca. 12-15 min. ved 210 °C.