Bacon brownie

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacon brownie

Ingredienser

  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • 150 g smør i tern, plus ekstra til smøring af formen
  • 75 g pekannødder
  • 2 stk. ahornsirup
  • 75 g sigtet kakaopulver
  • 125 g hvedemel
  • 50 g hakkede mandler
  • 250 g brun farin
  • 1 tsk. vaniljepasta
  • 4 store æg
  • 75 g mørk chokolade (75%)
  • Evt. flødeskum til servering
Print opskrift

Brownie falder i de flestes smag, men brownie med bacon vil med garanti blive et endnu større hit! Hvad med at bage den til den næste fødselsdag? Du kan med fordel servere den med flødeskum eller et dejligt stykke is.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader.
  2. Smør en firkantet ovnfast kageform, der måler ca. 20 cm gange 20 cm.
  3. Rist imens pekannødderne i ovnen i 8 min. Lad dem efterfølgende køle af og hak dem dernæst groft. Hak ligeledes chokoladen groft.
  4. Del efterfølgende baconen i små stykker og steg dem i en stegepande uden fedtstof. Hæld dernæst ahornsiruppen på panden og rør rundt. Hæld i den karamelliserede bacon en skål.
  5. Sigt dernæst kakaopulver og mel i en skål og tilsæt de hakkede mandlerne.
  6. Smelt samtidig smør og brun farin i en gryde ved svag varme under omrøring indtil sukkeret er opløst. Tag blandingen af varmen og tilsæt kakaoblandingen, vaniljepastaen og rør rundt så det hele blander sig. Tilsæt dernæst æggene og rør rundt. Tilsæt efterfølgende den karamelliserede bacon - gem lidt til topping. Rør til sidst den hakkede chokolade og pekannødderne i.
  7. Hæld kagedejen i formen og kom resten af ​​baconen på. Bag kagen i ca. 20 min. og tag kagen ud når den er lidt klistret, prøv evt. med en pind. Sæt dernæst kagen i køleskabet i 30 min., tag den ud og skær den i firkanter.

 


Tips

Server evt. kagen med flødeskum eller is.