Asparges tilsat vinaigrette med bacon, ost og valnødder

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Asparges tilsat vinaigrette med bacon, ost og valnødder

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 150 g bacon i tern
  • 1 tsk. olie
TOPPING
  • 2 æg
  • 125 g blåskimmelost
  • 100 g valnøddekerner
  • Brød
ASPARGES
  • 300 g grønne asparges
  • 3 dl vand
  • Salt
VARM BACONVINAIGRETTE
  • 2 spsk. løg
  • 1 spsk. persille
  • 1 tsk. estragon
  • 0,5 dl baconfedt
  • 1 dl olivenolie
  • 0,5 dl lagereddike
  • 2 tsk. lys sirup
  • Salt
  • Friskværnet peber
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
Print opskrift

Smagssymfoni opstår, når råvarer kombineres, og de hver især fremhæver hinanden. Aspargsene, osten og valnødderne overhældes med den varme bacon-vinaigrette - og duften stiger op.


Sådan tilbereder du retten

BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af med køkkenrulle.

TOPPING:
Kog æggene ca. 7 minutter til de er hårdkogte.
Pil, afkøl og hak de kogte æg.
Del blåskimmelost og valnøddekerner i mindre stykker.
Skær brød i skiver og rist dem.


ASPARGES:
Bræk rodenderne af aspargesene (hvor de naturligt knækker).
Bring vand og lidt salt i kog i en gryde med låg. 
Kog aspargesene ved god varme under låg i ca. 2 minutter, så de stadig er sprøde.
Tag aspargesene fra varmen og hæld dem over med koldt vand for at stoppe
kogningen inde i aspargesene.
Hold aspargesene lune.


VARM BACONVINAIGRETTE:
Tilbered baconvinaigretten lige før serveringen.
Pil og hak løg. 
Hak persille og estragon.
Svits i en gryde de hakkede løg i bacon stegefedt til løgstykkerne er klare.
Tilsæt olivenolie, lagereddike samt lys sirup, og varm det op uden at det koger.
Tag gryden fra varmen, pisk den varme olie-eddike godt sammen.
Rør bacontern og hakkede krydderurter i. 
Smag til med salt og friskkværnet peber.


SERVERING:
Anret de lune asparges på en tallerken og drys hakkede æg over.
Drys med stykker af blåskimmelost og valnøddekerner.
Hæld varm baconvinaigrette over aspargesene og servér med brød.
Servér straks.