Asparges tilsat vinaigrette med bacon, ost og valnødder
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
BACON- 150 g bacon i tern
- 1 tsk. olie
- 2 æg
- 125 g blåskimmelost
- 100 g valnøddekerner
- Brød
- 300 g grønne asparges
- 3 dl vand
- Salt
- 2 spsk. løg
- 1 spsk. persille
- 1 tsk. estragon
- 0,5 dl baconfedt
- 1 dl olivenolie
- 0,5 dl lagereddike
- 2 tsk. lys sirup
- Salt
- Friskværnet peber
- Køkkenrulle
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af med køkkenrulle.
TOPPING:
Kog æggene ca. 7 minutter til de er hårdkogte.
Pil, afkøl og hak de kogte æg.
Del blåskimmelost og valnøddekerner i mindre stykker.
Skær brød i skiver og rist dem.
ASPARGES:
Bræk rodenderne af aspargesene (hvor de naturligt knækker).
Bring vand og lidt salt i kog i en gryde med låg.
Kog aspargesene ved god varme under låg i ca. 2 minutter, så de stadig er sprøde.
Tag aspargesene fra varmen og hæld dem over med koldt vand for at stoppe
kogningen inde i aspargesene.
Hold aspargesene lune.
VARM BACONVINAIGRETTE:
Tilbered baconvinaigretten lige før serveringen.
Pil og hak løg.
Hak persille og estragon.
Svits i en gryde de hakkede løg i bacon stegefedt til løgstykkerne er klare.
Tilsæt olivenolie, lagereddike samt lys sirup, og varm det op uden at det koger.
Tag gryden fra varmen, pisk den varme olie-eddike godt sammen.
Rør bacontern og hakkede krydderurter i.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
SERVERING:
Anret de lune asparges på en tallerken og drys hakkede æg over.
Drys med stykker af blåskimmelost og valnøddekerner.
Hæld varm baconvinaigrette over aspargesene og servér med brød.
Servér straks.