Asiatisk salat med enebær- og anisrøget andebryst

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Asiatisk salat med enebær- og anisrøget andebryst

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 andebryst
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl røgesmuld, bøg
  • 1 dl husholdningssprit
  • 5 stjerneanis
  • 20 enebær
  • 400 g rødkål
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 2 spsk. jordnøddeolie
  • 10 g ingefærrod
  • 0,5 fed hvidløg
  • 1 appelsin
  • 125 g bacon i skiver
  • 1 bundt brøndkarse
  • 0,5 kruset (frisee) salat
  • 60 g bredbladet persille
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

ANDEBRYST: 
Rids andebrysterne på skindsiden med en skarp kniv og strø med salt på begge sider.

Fordel røgesmuldet i bunden af røgeovnen og drys herpå knust anis og enebær.Tænd røgeovnen og læg andebrysterne på risten med skinsiden opad. Røgetid ca. 25 minutter.

Steg herefter andebrysterne yderligere 2-3 minutter på en stegepande ved middels varme. Har du ikke en røgeovn, kan du stege andebrysterne på en pande i 1-2 minutter på hver side, herefter steges andebrystet færdig i ovnen på 160 °C i ca. 15 minutter.

Lad kødet hvile i ca. 5 minutter. Kontrollér gerne med stegetermometer, at stegetemperaturen er 67 °C, før kødet hviler.

SALAT: 
Snit rødkål fint.

Bland sojasauce, sesamfrø, jordnøddeolie, revet ingefær, presset hvidløg og appelsinsaft til marinaden sammen og vend derefter rødkålen grundigt heri.

Læg bacon på rist og steg i ovn ved 200 °C i 10-20 minutter med en bageplade under.

Vend marineret rødkål med brøndkarse, salat og persille.

Anret med tynde skiver andebryst og sprød bacon.