Asian salat med enebær- og anisrøget andebryst

Asian salatmed enebær- og anisrøget andebryst

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Asian salatmed enebær- og anisrøget andebryst

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 Andebryst
  • 1 tsk. Salt
  • 2 dl Røgesmuld, bøg
  • 1 dl Husholdningssprit
  • 5 Stjerneanis
  • 20 Enebær
  • 400 g Rødkål
  • 2 spsk. Sojasauce
  • 1 spsk. Sesamfrø
  • 2 spsk. Jordnøddeolie
  • 10 g Ingefærrod
  • 0,5 fed Hvidløg
  • 1 Appelsin
  • 125 g Bacon i skiver
  • 1 bundt Brøndkarse
  • 0,5 Kruset (frisee) salat
  • 60 g Bredbladet persille
Print opskrift

Fremgangsmåde

ANDEBRYST: 
Rids andebrysterne på skindsiden med en skarp kniv og strø med salt på begge sider.

Fordel røgesmuldet i bunden af røgeovnen og drys herpå knust anis og enebær.

Tænd røgeovnen og læg andebrysterne på risten med skinsiden opad. Røgetid ca. 25 minutter.

Steg herefter andebrysterne yderligere 2-3 minutter på en stegepande ved middels varme. Har du ikke en røgeovn, kan du stege andebrysterne på en pande i 1-2 minutter på hver side, herefter steges andebrystet færdig i ovnen på 160 ºC i ca. 15 minutter. Lad kødet hvile i ca. 5 minutter. Kontrollér gerne med stegetermometer, at stegetemperaturen er 67 ºC, før kødet hviler.

SALAT: 
Snit rødkål fint.

Bland sojasauce, sesamfrø, jordnøddeolie, revet ingefær, presset hvidløg og appelsinsaft til marinaden sammen og vend derefter rødkålen grundigt heri.

Læg bacon på rist og steg i ovn ved 200 ºC i 10-20 minutter med en bageplade under.

Vend marineret rødkål med brøndkarse, salat og persille. 

Anret med tynde skiver andebryst og sprød bacon.