Æggekage på pandeMed bacon, cherrytomater og purløg

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Æggekage på pandeMed bacon, cherrytomater og purløg

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 5 æg
  • ½ dl fløde
  • ca. ¼ tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • 10 stk. cherrytomater
  • Purløg
  • Smør til stegning
  • Rugbrød
Print opskrift

Æggekage er i mange familier en hverdagsklassiker, der altid leverer, når frokosten eller aftensmaden skal være nem, mættende og velsmagende.

Æggekage på panden er færdig på ingen tid, og det er derfor en simpel ret, både store og små holder af. Æggekagen kan laves helt simpel eller piftes op med friske råvarer, som purløg, tomater og sprødt bacon, som vi har brugt i opskriften her.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med salt, peber og fløde.
  • Varm en pande op, og steg baconskiverne sprøde og gyldne.
  • Læg baconen til side evt. på et stykke køkkenrulle.
  • Kom en smule smør på panden med baconfedtet, og hæld æggemassen på panden. Skru ned til lav varme.
  • Steg æggekagen i ca. 10 minutter, til alt æggemasse har sat sig.
  • Skær cherrytomaterne i halve, drys dem på æggekagen sammen med klippet purløg og sprød bacon.
  • Servér med en skive rugbrød.
  • Velbekomme!

 


Tips

Æggekage over bål

Æggekage er ikke bare forbeholdt den almindelige stegepande hjemmet i køkkenet. Du kan sagtens forberede æggemassen hjemmefra og medbringe den på en tur i det fri, hvor æggekagen laves over bål på en pande med et langt skaft. Således kan du nyde den velsmagende ret i den friske luft, hvor retten får en skøn røget smag.

Se flere bålopskrifter

Tilbehør til æggekage med bacon

Skal du servere æggekage til aftensmad, kan det være en god idé at servere en form for tilbehør. Det kan eksempelvis være en frisk kartoffelsalat eller en fyldig pastasalat med bacon og pesto, der sørger for, at alle bliver mætte.

Prøv kartoffelsalat eller pastasalat