Æggesalat med bacon

(6 vurderinger) Min vurdering: 0

Æggesalat med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 100 g mayonnaise
  • 50 g creme fraiche
  • 1 tsk. karry
  • ½ stk. rød peberfrugt
  • 0.25 bundt purløg
  • ¼ bundt forårsløg
  • 4 stk. æg
  • Salt og peber
  • 150 g Tulip Bacon i tern
Print opskrift

Æggesalat er en perfekt ret at servere for familien, specielt i påsken eller forårets øvrige højtider. De fleste børn er vilde med æggesalat, og det er faktisk ikke så svært at lave.

Æggesalaten kan sagtens tilberedes nogle timer i forvejen og er perfekt til gæstemad, madpakker til skovture i det fri eller hvis I skal have noget mad med på farten.

Nyd fx sandwich med æggesalat på en skovtur med familien, eller på farten, når I er på vej på stranden eller i sommerhuset.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Kog æg, så de er hårdkogte. Alt efter størrelse skal de have 9-11 minutter.
  2. Pil æggene og lad dem afkøle i kold vand.
  3. Hak purløg og forårsløg fint. Skær peberfrugt i små tern.
  4. Opvarm en tør pande.
  5. Tilsæt bacontern og lad det stege til det er sprødt.
  6. Gør en tallerken klar med fedtsugende papir på. Læg bacontern over på tallerkenen og lad papiret suge noget af fedtet. Sæt det til side.
  7. Bland mayonnaise, creme fraiche, salt, peber, karry, purløg, forårsløg og peberfrugt.
  8. Når æggene er nedkølet hakkes de i små tern.
  9. Vend til sidst hakkede æg og ¾ del af de sprødstegte bacontern i.
  10. Anret æggesalaten i en skål. Pynt med de resterende bacontern og evt. lidt purløg på toppen.
  11. Server æggesalaten på ristet brød eller i en sandwich.

SE HVOR NEMT DET ER. VELBEKOMME:

Se opskriften som video:

SKAL DU LAVE MAD OVER BÅL?

Find tips til bålmad og spændende retter at tage med

 

Inspiration til bålmad